Bezoekers tippen: Motel Mozaïque 2008 Bezoekers tippen: Motel Mozaïque 2008

Waar willen jullie heen en waarom moet iedereen mee?

Bezoekers tippen: Motel Mozaïque 2008

Waar willen jullie heen en waarom moet iedereen mee?

Als bijna alle namen op de Motel Mozaïque-poster worden getipt, valt er moeilijk een hitlijst samen te stellen. Jullie willen gewoon alles zien. Daarom zijn in dit artikel enkele enthousiasmerende tips uitgelicht en integraal geplaatst. Welke artiesten mis jij nog? Reageer onder het artikel.

Waar willen jullie heen en waarom moet iedereen mee?

Ja, wederom een staaltje Last.FM journalistiek. 3VOOR12 is benieuwd wie we tegen zullen komen op Motel Mozaïque en waar jullie echt heen móeten! Waar slapen jullie en wat moet iedereen weten over het festival?

Conclusie: er valt geen peil op jullie te trekken, leuk! Okay, veel Rotterdammers, veel mensen die beide dagen gaan, twee vrijwilligers van het festival en niemand die headliner dEUS noemt. Bijna de gehele programmering is wel genoemd. Getuigt dat van een topprogrammering of van het ontbreken van echte uitschieters? Wij houden het op het eerste, maar reageer gerust onder dit artikel.

Zie hieronder enkele enthousiaste reacties:

Naam: Ferry Leirissa
Plaats:  Rotterdam
Leeftijd: 35
Last.fm naam: indie_starlette
Welke dagen ga je: vrijdag / zaterdag
Waar slaap je: thuis ! ( woon op 2 minuten naar alle zalen ;-)
Welke artiest(en) tip jij (max 3 namen): Foals , Low , Guilemots
Waarom: Foals : Unieke band met zeer goeie hooks en energieke composities. Maakt de NME-Hype nu eens waar!!!!
Low , omdat Low een constante is die je niet mag missen en ze de laatste keer dat ik ze zag (UK) zelfs rockte!!!
Guillemots : nieuwe album is betoverend en de songs zullen perfect passen bij het vorige album in de set!
Nog specifieke MM tips:
Vrijdagmiddag in 3voor12 tent : Helio Sequence!(van shoegaze naar pop afgewaald)
Shoutoutlouds : omdat ze soms heel erg goed kunnen zijn!! ( vergeet dramatisch metropolis optreden)
Mystery Jets : Britser dan Brits


Naam: Thom van Hoek
Plaats: Rotterdam
Leeftijd: 18
Last.fm naam: Taell
Welke dagen ga je: Allebei! Maar, omdat ik vrijwilliger ben en ik nog niet weet wanneer ik precies moet werken, misschien alleen vrijdag of zaterdag. Maar daardoor is het wel gratis! En sowieso is het heel gezellig, de sfeer in Rotterdam vind ik echt het leukst tijdens Motel Mozaïque.
Waar slaap je: Waarschijnlijk gewoon thuis of bij een vriend. Maar ooit zal ik bij Motel Mozaïque blijven slapen! Want in een kerk, ziekenhuis of museum is wel extreem koel, dat maak je niet echt vaak mee natuurlijk.
Welke artiest(en) tip jij (max. 3 namen): Foals, M83, Holy Fuck
Waarom: Omdat Foals op London Calling echt geweldig was! Het is zo explosief en springerig, en live maken ze de nummers nóg beter dan op het album omdat het allemaal iets meer rock/funk-achtig is. Veel indie bands zijn muzikaal niet zo geweldig, maar Foals naar mijn idee wel, en dat vind ik juist het toffe. M83 lijkt me live ook heel tof. Van de nummers op cd word ik al helemaal gehypnotiseerd; je hebt echt het idee dat je door de hemel vliegt ofzo, superkoel. En als laatste Holy Fuck (briljante bandnaam) omdat dat gewoon heerlijke oermuziek is die live denk ik nog beter werkt dan op cd, de dansvloer wordt dan echt een soort jungle hoop ik. En eigenlijk vind ik Goldfrapp, Mystery Jets, Shout Out Louds, dEUS en Efterklang ook heel tof, maar 3 is wel genoeg voor nu lijkt me zo.
Nog specifieke MM tips: Ja! Geniet van de sfeer! Zelfs door het centrum lopen (of van Rotown naar Off.Corso) is al heel leuk. En ga ook vooral kijken naar alle kunst en niet alleen naar de bands. Vooral de Witte de Withstraat is altijd prachtig en mja, dat is toch vlakbij TENT, Rotown en het NAi, dus waarom ook niet. En dit jaar lijkt me het thema ook heel tof, dus als je nog een rondleiding kan regelen zou ik dat zeker doen. Ik ga denk ik volgend jaar zelf maar rondleidingen ga geven...want op deze manier zie eigenlijk alleen maar bands. Niet dat dat erg is, maar toch, dan kom je nog eens ergens.


Naam: Inge Janse
Plaats: Rotterdam
Leeftijd: 27
Last.fm naam: ingejanse
Welke dagen ga je: vrijdag en zaterdag
Waar slaap je: veilig naast de Thaise massagebar aan de Henegouwerlaan
Welke artiest(en) tip jij (max 3 namen):
-Trentemoller (heeft eerder live én als dj enorm overtuigd)
-Kode9 & The Spaceape (hypnotiserende dubstep als opmaat voor een claustrofobische slaap)
-M83 (kan zowel richting ambient als pop gaan, dus kan van alles worden)
Waarom: zie boven
Nog specifieke MM tips: pak de stedelijke expeditie richting het bijna geheime jazzcafé mee!


Naam: Hanka van der Voet
Plaats: Rotterdam
Leeftijd: 25
Last.fm naam: iPop
Welke dagen ga je: Vrijdag en zaterdag
Waar slaap je: Thuis. Een van de fijnste dingen van dit festival, dat de beste bandjes bij mij om de hoek spelen.
Welke artiest(en) tip jij (max 3 namen): 1. Jamie Lidell. Drie jaar geleden zag ik hem freaken in Nighttown, in z'n pyama, met een muppet aan zijn hand. Ontzettend leuk, maar een beetje moeilijk. Deze keer schijnt Jamie met zijn hele band te komen. Ik hoop inclusief Mocky en Gonzales. Soul met een hoofdletter 'S' gaat het worden.
2. Shout Out Louds. Omdat de beste bandjes nu eenmaal uit Zweden komen. En de Shout Out Louds gaan dat bewijzen. Bovendien ben ik heel erg benieuwd naar de liedjes van hun nieuwe album Our Ill Wills, dat geproduceerd werd door Bjorn Yttling van Peter, Bjorn en John.
3. Black Lips. Afgezien van het feit dat hun muziek zo heerlijk vuig is, zou ik ook wel willen weten of die zanger weer in zijn eigen bek gaat staan pissen, zoals hij deed bij zijn vorige bezoek aan Rotterdam.
Nog specifieke MM tips: De snackbar Spookys in de Witte de Withstraat is tot diep in de nacht open. Daar kun je de lekkerste late night snack van Rotterdam halen.


Naam: Tom
Plaats: Amsterdam
Leeftijd: 20
Last.fm naam: FTCH
Welke dagen ga je: Alleen de vrijdag.
Waar slaap je: Thuis
Welke artiest(en) tip jij (max 3 namen): Tim Vanhamel, Be Your Own PET, Ebony Bones
Waarom: Tim Vanhamel's eerste CD is erg tof, en aangezien hij in Millionaire enzo ook altijd leuke muziek heeft gemaakt, wordt dat optreden vast erg cool. Wel heel erg jammer dat zijn optreden precies tegelijkertijd met Be Your Own PET is. Hun geweldige optreden op Lowlands 2006 was na 20 minuten alweer klaar, maar het waren wel zo ongeveer de beste 20 minuten van Lowlands. En nu ze een nieuwe CD uit hebben met weer een hoog meeschreeuw en -spring gehalte, worden dit misschien wel de beste 20 minuten van 2008. Ebony Bones: voor als je meer M.I.A. en Santogold wil. Het schijnt live nogal hysterisch te zijn. Bovendien omschrijft ze zichzelf als Harry Potter met een kut en heet een van haar nummers 'Don't Fart on my Heart'.
Nog specifieke MM tips: Ik heb eigenlijk geen idee, dit wordt mijn eerste keer MM, dus ik laat me graag verrassen!


Naam: Peter Meeuwsen
Plaats: Groningen
Leeftijd: 22
Last.fm naam: freakystyle
Welke dagen ga je: alle dagen
Waar slaap je: Ik slaap bij een vriend in Rotterdam, die in de buurt van Rotown woont. Ideaal dus.
Welke artiest(en) tip jij (max 3 namen): Efterklang, Thinguma*Jigsaw en Low
Waarom: Efterklang zag ik een aantal jaar geleden in Vera in Groningen en dat was prachtig. Ze komen uit Denemarken en maken heel mooie slepende, bombastische, sprookjesachtige muziek. Daarnaast zijn het hele aardige mensen met een enorme liefde voor muziek, wat blijkt uit het uitstekende label dat ze runnen
Thinguma*Jigsaw komt ook uit Scandinavië, uit Noorwegen, en is een duo dat hele mooie en bijzondere folkmuziek maakt. Ze zouden wat mij betreft wat meer Scandinavische invloeden mogen laten horen. Voor dit soort bandjes kom ik naar Motel Mozaique, de bijzondere bands die je bijna nergens anders ziet.
En natuurlijk ook voor een bekende naam als Low. dEUS zal me een worst zijn, maar Low wil ik zeker zien. Afgelopen augustus zag ik ze nog op Noorderzon in Groningen in de spiegeltent en dat is één van de mooiste optredens die ik de afgelopen jaren heb gezien. Ook in de Schouwburg zal de trage, maar wonderschone muziek van Low uitstekend tot zijn recht komen. Als iedereen maar stil is!
Nog specifieke MM tips: Ik ben net als vorig jaar vrijwilliger voor Motel Mozaique en dat kan ik iedereen aanraden. Het is gezellig en je draagt bij aan één van de leukste festivals van Nederland. Ik hoop dit jaar mee te doen aan één van gidsentochten, maar welke moet ik nog uitzoeken. Het nadeel van zoveel goede muziek op het festival is dat ik de afgelopen jaren weinig van het randgebeuren mee heb gekregen. Dit jaar staan er veel bands die ik al eens gezien heb, dus misschien is daar nu meer tijd voor.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12