State medewerker bedreigd State medewerker bedreigd

Uit angst nog geen aangifte of openheid over dader

State medewerker bedreigd

Uit angst nog geen aangifte of openheid over dader

Een medewerker van het online hiphopmagazine State is bedreigd na een interview met een artiest. Uit angst voor een escalatie van de zaak wil het magazine de naam van de artiest niet noemen. Ook is er voorlopig nog geen aangifte gedaan.

Uit angst nog geen aangifte of openheid over dader

Een schrijver van het online hiphopmagazine State is bedreigd door een geïnterviewde. In het redactioneel commentaar in de State nieuwsbrief van gisteren zegt hoofdredacteur Job de Wit dat indien er geen excuus wordt aangeboden er geen aandacht meer zal worden besteed aan deze artiest. ”Afgelopen week bestond iemand het om een State-schrijver te bedreigen omdat deze, goh, had opgeschreven wat hij hem verteld had”, schrijft De Wit.

In een reactie geeft de hoofdredacteur aan dat hij voor de openheid heeft gekozen “omdat het mij sterk bezighield”. “Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt en hoop dat met een excuus de zaak afloopt met een sisser.”

Uit angst voor eventuele gevolgen heeft De Wit ervoor gekozen de naam van de artiest niet naar buiten te brengen: “Als iemand een bedreiging uit, houd je er altijd rekening mee dat er nog echt iets gaat gebeuren. Daarom lijkt het me niet verstandig om er verder over naar buiten te treden. Ik wil mijn personeel beschermen.”

Vooralsnog is er geen aangifte gedaan. De Wit sluit niet uit dat dit nog wel gaat gebeuren. “Ik hoop dat de zaak zichzelf oplost en er geen aangifte nodig is. Er zou meer moeten gebeuren wil ik aangifte gaan doen.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12