Rijmelarij en dergelijke? met at the close of every day nu online Rijmelarij en dergelijke? met at the close of every day nu online

Zomerserie over songteksten door Thijs Janssen

Rijmelarij en dergelijke? met at the close of every day nu online

Zomerserie over songteksten door Thijs Janssen

Komkommers? Maar dan wel met tekst! Deze zomer schotelt 3VOOR12 je zes artiesten voor die een van hun songteksten herbeleven voor onze camera. In de vijfde aflevering is Minco Eggermans van at the close of every day aan het woord.

Zomerserie over songteksten door Thijs Janssen

Minco Eggermans van at the close of every day verhuisde als klein kind vanuit de stad Utrecht naar het Drentse dorp Uffelte. Zijn ouders zochten rust en vrijheid. Hij schreef er het liedje 'Uffelte' over en vertelt nu in de vijfde aflevering van Rijmelarij en dergelijke? het verhaal over de mooie en minder fijne kanten van het dorp.

Eggermans is terug in Uffelte. Het dorp waar hij elke zaterdag op het voetbalveld te vinden was en als kind nog onbezorgd in het leven stond. Maar ook het dorp waar hij en zijn 'stadse import' ouders niet werden geaccepteerd. "Het doet pijn als je ouders je vertellen dat je weg moet, omdat je niet welkom bent in het dorp." De zanger vindt het jammer dat die plek hem is ontnomen, maar door het schrijven van het liedje heeft hij die periode een plek kunnen geven.

In deze Rijmelarij zul je weinig mensen zien lachen, maar emotie is er in overvloed.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12