Popzaal Fantasio probeert het opnieuw Popzaal Fantasio probeert het opnieuw

"Wij willen die echte Fantasio-sfeer weer proeven"

Popzaal Fantasio probeert het opnieuw

"Wij willen die echte Fantasio-sfeer weer proeven"

Bijna veertig jaar na de eerste opening presenteert het Nederlands Popinstituut een nieuwe serie concerten in popzaal Fantasio.

"Wij willen die echte Fantasio-sfeer weer proeven"

Bijna veertig jaar na de opening van de Amsterdamse popzaal Fantasio, wordt het gebouw aan de Prins Hendrikkade opnieuw gevuld met live muziek. Tijdens de summer of love van ’69 werd Fantasio omgetoverd tot een meditatiecentrum. Sinds 1998 huist het Nederlands Popinstituut (NPI) in dit illustere gebouw. Samen met initiator en promotor Paul van Dijk presenteert het NPI wekelijks dichtkunst, lezingen en muziek.

“We gaan ons richten op jong Nederlands talent. Hier is nog niet één plek voor in Amsterdam”, aldus Marloes Reus van het NPI. “Wij willen die echte Fantasio-sfeer weer proeven”. In de ‘nieuwe’ popzaal zullen niet alleen maar Nederlandse bands een plek vinden. Reus: “Natuurlijk moet er ook de mogelijkheid zijn leuke buitenlandse acts neer te zetten, maar zo’n 75 procent wordt zeker Hollands.”

In het verleden heeft het NPI vaker geprobeerd bands te programmeren in Fantasio. Dit bleef door geldgebrek op een incidentele basis. Een nieuwe financiële constructie waarbij ook promotor Paul van Dijk een risico op zich neemt, maakt dit nieuwe hoofdstuk voor de popzaal mogelijk. In de aanloopfase zal het project zeker nog geld kosten. Mocht er in de loop der tijd iets aan Fantasio worden verdiend dan zal dit terugstromen in het project.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12