Politieke Punkrockers van Antillectual op tour met Myspace vrienden Politieke Punkrockers van Antillectual op tour met Myspace vrienden

Eerst op visite in States, nu duotour door Europa

Politieke Punkrockers van Antillectual op tour met Myspace vrienden

Eerst op visite in States, nu duotour door Europa

De punkrockband Antillectual kwam via Myspace in contact met genregenoten uit New Jersey. Ze regelden voor elkaar een tour. Na deel één door de States is het vanaf 28 september tijd voor deel twee door Europa. Antillectual houdt een tourdagboek bij op 3VOOR12.

Eerst op visite in States, nu duotour door Europa

Anti-intellectueel? Ill? Antillen? Nee, de bandnaam ‘Antillectual’ wil zoveel zeggen als: “je met verstand ergens tegen verzetten”, aldus Willem Heijmans, zanger en gitarist van de, sinds 2001 actieve, politieke punkrockband uit Nijmegen. Het politieke bestaat volgens Heijmans uit de wens meer te willen zeggen dan een doorsnee emobandje. “Geen liedjes over het stuklopen van je relatie, maar zaken die buiten jezelf staan.”

De band heeft er net een tour door de VS opzitten. Een hardcoreband uit New Jersey, Static Radio, postte een tijd geleden een bericht op de Myspace site van Antillectual. Of de band snel eens wilde komen spelen. Tot grote verassing van de Amerikanen zagen Heijmans en consorten hier wel wat in. De bands spraken af een tour voor elkaar op te zetten. Zo geschiedde en na het Amerikaanse deel zullen de bands vanaf 28 september Europa aandoen.
 
Na de kickoff in Nijmegen zullen Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Duitsland kennis maken met het bandduo. Niet minder dan zestien shows in zestien dagen, gaat dat wel goed? “Het is altijd eng om er achter te komen of het klikt. Los van de ‘normale’ wrijvingen op tour werkt de samenwerking erg goed.” Heijmans legt uit dat twee weken in een klein stinkend busje je zeker dichter bij elkaar brengt. Het Amerikaanse deel van de tour was een geweldige ervaring voor Antillectual. Goede reacties, vriendelijke en behulpzame mensen vielen de band op. Volgens Heijmans heeft de Amerikaanse punkscene een veel sterkere Do It Yourself-mentaliteit, iets wat hem goed bevalt. “Ja, Amerika is echt het leukste land met de slechtste promocampagne.”

Op 3VOOR12 zal Antillectual een dagboek bijhouden van haar ervaringen in Europa.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12