'7' is the new '11' '7' is the new '11'

Tweedehands meubelen verven op nieuwe hotspot Amsterdam

'7' is the new '11'

Tweedehands meubelen verven op nieuwe hotspot Amsterdam

Een jonge cocktailexpert gaat de bovenste etage van het oude Volkskrantgebouw bestieren. Thijs Timmers wil op de nieuwe hotspot tweedehands meubelen wit gaan verven.

Tweedehands meubelen verven op nieuwe hotspot Amsterdam

In juni van dit jaar werd bekend dat de kraakveteranen van Urban Resort voor zes jaar het oud-Volkskrantgebouw op de Wibautstraat mogen doorverhuren aan creatievelingen met een goed plan. De zevende (bovenste) verdieping bleek het populairst, daar er een horecabestemming aan was gegeven. De mensen achter de Appelsapfeesten visten achter het net. De gelukkige winnaar is de jonge horecaondernemer Thijs Timmers, die op de nieuwe hotspot tweedehands meubelen wit gaat verven.

De etage, met plek voor ongeveer 300 man zal, als alles mee zit, eind oktober feestelijk worden geopend. Onder de naam ‘Canvas’ zal het enerzijds dienst doen als kantine en ontmoetingsplek voor kunstenaars en ondernemers uit het oude persgebouw. Daarnaast is de ‘gewone man of vrouw’ welkom voor een hapje en een drankje en een scherpe programmering met dj’s, acts en livemuziek.

“De bedoeling is dat men straks zegt: kom we gaan naar Canvas op de zevende”, aldus Thijs Timmers. “De naam ‘Canvas’ komt voort uit het plan om oude meubelen op te kopen, deze wit te verven en na ‘bewerking’ door kunstenaars te exposeren in de nieuwe ruimte. Zo moet er een intieme huiskamersfeer ontstaan. Het wordt ook geen discotheek of club, ik heb een hekel aan te harde muziek.”

Op dit moment zijn de voorbereidingen voor de opening in volle gang. Vergunningen zijn aangevraagd, bierbrouwers doen hun voorstel en de oude Volkskrant kantine wordt er uitgesloopt. Thijs Timmers is niet bang voor het feit dat Canvas flink uit het centrum ligt: “De metro ligt voor de deur en station Amstel is hier tegenover. Veel concurrentie hebben we hier ook niet. Hotel Arena misschien, maar dat is toch een ander ding.”

Urban Resort laat in een reactie weten het plan van Timmers te prefereren bóven die van de routiniers achter Appelsap. Als reden wordt aangevoerd dat Timmers met een jong, fris en energiek plan op de proppen kwam. 21 september vindt onder toezicht van de betrokken wethouder en de stadsdeelvoorzitter de officiële opening van het nieuwe oude gebouw plaats. De opening van Canvas is waarschijnlijk een maand later.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12