PIAS lacht zich rot PIAS lacht zich rot

Label onderzoekt mogelijkheden binnen internationale comedy

PIAS lacht zich rot

Label onderzoekt mogelijkheden binnen internationale comedy

Stand up comedy is punk. De mentaliteit erachter is hetzelfde, meent PIAS. Het bedrijf, vooral bekend vanwege haar muziektak, is zich aan het oriënteren in de internationale comedy wereld. Deze mogelijke ontwikkeling binnen het bedrijf heeft volgens PIAS geen gevolgen voor de muziek. General Manager Benelux Leo van Schaick: "Comedy sluit goed aan bij onze overige activiteiten."

Label onderzoekt mogelijkheden binnen internationale comedy

Play It Again Sam (PIAS), van oorsprong een platenlabel, gaat zich de komende jaren richten op de internationale comedy wereld. In België en Nederland regelt het bedrijf al ongeveer vier jaar de dvd’s van cabaretiers als Lebbis en Jansen, Theo Maassen en Najib Amhali, maar voor de komende jaren lijkt de blik verder over de grenzen te liggen. Op het ogenblik zit Leon Happe, namens PIAS verantwoordelijk voor de comedy, in New York om de stand van zaken daar te bekijken. “De mentaliteit achter stand up comedy is dezelfde als bij punk. Daar hebben we dus veel affiniteit mee.”

Leo van Schaick (General Manager Benelux) bevestigt dat PIAS zich aan het oriënteren is op de internationale comedymarkt. “Nu hebben we voornamelijk Nederlandse cabaretiers, maar we zijn aan het rondkijken.” Hoewel de manager vertelt dat de ontwikkelingen zich in een vroeg stadium bevinden, lijkt de internationale uitbreiding van PIAS’ comedy activiteiten er wel aan te komen. “We kunnen het werk aan, want we draaien goed en de werkzaamheden verschillen niet met die onze werknemers nu uitvoeren. Daarbij gaat het natuurlijk over dvd’s, maar bijvoorbeeld ook over televisierechten. Er zit geen druk op. We vinden het leuk en als er mogelijkheden zijn, zullen we die niet laten liggen.” 

De Amerikaanse komiek Pablo Francisco is al binnengehaald. Van Schaick over Francisco: “In de VS wordt hij de nieuwe Eddie Murphy genoemd. Door vroeg te handelen hebben wij hem voor Europa getekend.” Leon Happe bekijkt momenteel stand up comedians bij het New York Underground Comedy Festival. Vanuit de VS laat hij weten dat het groeien van de comedytak van PIAS niet ten koste gaat van de muziek. “Het klopt dat we daar steeds meer mee doen, maar dat is additioneel. Ik wil benadrukken dat het voor onze muziek geen gevolgen heeft.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12