Moke wordt levend uithangbord voor Karl Lagerfeld

"We zagen er natuurlijk al slick uit"

Moke speelt voortaan in haute couture. Beroemd ontwerper Karl Lagerfeld heeft 'de mannen van het pak' gevraagd om zich voortaan in creaties van zijn chique nieuwe lijn genaamd K Karl Lagerfeld te heisen. Zanger Felix Maginn: "We zagen er natuurlijk al slick uit."

"We zagen er natuurlijk al slick uit"

“We zien er al slick uit, anders had Karl Lagerfeld ons natuurlijk nooit benaderd”, zegt Moke zanger Felix Maginn. De couturier heeft de band gevraagd zich voortaan in ontwerpen van zijn nieuwe lijn K Karl Lagerfeld te steken. De pasronde heeft inmiddels plaatsgevonden in de Nederlandse showroom van de ontwerper.

“Ze zitten waanzinnig goed. Je voelt dat de pakken heel duur zijn”, vertelt Maginn. Voor de promotie van zijn nieuwe lijn is Karl Lagerfeld in verschillende landen op zoek naar levende uithangborden. Dat in Nederland voor deze bijzondere functie Moke is benaderd, vindt Maginn niet vreemd. “Kleding is belangrijk voor ons. We zitten tenslotte wel in de entertainment wereld, dan mag je best zorg aan je uiterlijk besteden. Sommige artiesten staan in slobber T-shirt en broek op het podium. Wij niet. Als wij het podium oplopen, willen we dat mensen denken: ja, daar staat Moke.”

Volgens de zanger delen Lagerfeld en Moke ook dezelfde visie op kleding. “We zijn beide van mening dat de vorm van het lichaam gezien mag worden.” De pakken zijn dan ook ontzettend getailleerd. “Met een beetje rondingen pas je er al niet in.” Maar dat levert voor geen enkel bandlid problemen op. Maginn: “Wij hebben geen biertonnen om onze buiken zitten.”

Moke kan zich nu toevoegen aan het rijtje bands met onder meer dEUS, The Kills, Viva La Fete, Feist en Razorlight. Zij lopen al langer rond in Karl Lagerfeld kleding.