London Calling dependance voor de 500 euro bands London Calling dependance voor de 500 euro bands

Na passe-partouts nu ook losse dagkaarten uitverkocht

London Calling dependance voor de 500 euro bands

Na passe-partouts nu ook losse dagkaarten uitverkocht

Ondanks dat het boeken van grotere bands moeilijker lijkt dan voorheen, is Ben Kamsma, de man achter London Calling, zeer tevreden over de programmering van deze editie. Voor de mensen die achter het net hebben gevist, krijgen de kleinere bands een extra kans om te overtuigen in OT301.

Na passe-partouts nu ook losse dagkaarten uitverkocht

London Calling is uitverkocht. Na de passe-partouts, zijn nu ook de losse dagkaarten in zijn geheel uitverkocht. Alleen voor de zondagmatinee ‘en avond’ zijn nog enkele kaarten te koop. Ben Kamsma, de grote man achter het succesfestival in Paradiso, heeft een nieuwe troef uit de mouw getoverd: OT301. Dit pand van de oude filmacademie, thans kraakpand, op de Overtoom 301, zal de kleinere bandjes op de vrijdag en zaterdag een extra plek geven om zich aan het Amsterdamse publiek te presenteren.

“Sommige bandjes komen voor weinig geld naar Nederland. Het is voor hen fijn om een tweede optreden te doen en zo nog wat extra te verdienen.”, aldus Kamsma. Volgens de programmeur moeten de extra concerten niet worden gezien als het uitmelken van het London Calling succes: “Als je de kleinere bands buiten Amsterdam een tweede keer laat spelen komen er veel extra transportkosten bij. Op deze manier kunnen de mensen die geen kaartjes hebben bemachtigd toch leuke nieuwe bandjes zien op een bijzondere locatie.” De kaartverkoop voor de OT301 avonden zal via Paradiso/Ticketservice lopen.

Ondanks het succes van het festival, merkt Kamsma wel een kentering in het gemak van boekingen: “Je merkt dat bepaalde zaken niet meer vanzelf gaan. Er moet harder gewerkt worden om bepaalde bands binnen te krijgen.” Kamsma denkt dat het op het moment in heel Europa wat minder gaat, maar is zeer tevreden over de line-up van deze London Calling Editie.

3VOOR12 is er deze London Calling uiteraard ook weer bij. Met recensies, audio, video, interviews, liftsessies en meer…

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12