Lachen om bands in Comedy Theater Lachen om bands in Comedy Theater

The SeatSniffers: "Veel grappiger dan onze bandnaam zijn we niet"

Lachen om bands in Comedy Theater

The SeatSniffers: "Veel grappiger dan onze bandnaam zijn we niet"

Het is geen grap: het Comedy Theater in de Amsterdamse Nes zal twee keer per maand worden omgetoverd tot muziekpodium. Om het komediepubliek vast te houden na het reguliere programma worden diverse bandjes ingezet. Of dit ook grappige combo's zal opleveren, is nog de vraag.

The SeatSniffers: "Veel grappiger dan onze bandnaam zijn we niet"

Om leegloop na cabaret- en komedieavonden te voorkomen, begint het Amsterdamse Comedy Theater in de Nes haar eigen muziekpodium. Onder de naam Off the Record zullen bands na het reguliere programma worden gepresenteerd.

“Het is weer eens iets anders”, stelt Simone Plaizier, woordvoerder van het theater. “Na het komedieprogramma gaan veel mensen ergens anders heen om hun avond te vervolgen. Wij willen daar op inspringen door de bandjes naar óns toe te halen.”

De programmering van de avond houdt het theater in eigen handen. “We hebben de mensen er voor, dus waarom niet!” De eerste editie van Off the Record, met The SeatSniffers en Green Hornet, zal 25 oktober plaatsvinden. Hierna zullen onder andere El Guapo Stunt Team, Melomanics en PonyPack worden verwelkomd.

Walter Broes, zanger en gitarist van The SeatSniffers, vindt een komedietheater nog niet eens zo’n rare plek om op te treden: “We hebben gespeeld op een boot, in een snackbar en dicht bij de poolgrens, met een compleet bezopen publiek. Dus nee, hier kijk ik niet meer zo van op. Eigenlijk zijn we een heel serieuze band. Veel grappiger dan onze bandnaam zijn we niet.”

Of we ook duo optredens als Claudia de Breij & Peter Pan Speedrock of Hans Teeuwen vs. Salah Edin kunnen verwachten, is nog onduidelijk. “Het Comedy Theater blijft de hang-out van vele comedians. Het zou zomaar kunnen dat daar nog eens iets uit voortvloeit, maar voor nu blijft het nog even gescheiden”, aldus het Comedy Theater.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12