Jasper Damsteegt nieuwe directeur Waterfront Jasper Damsteegt nieuwe directeur Waterfront

Programmeur Gareth de Wijk: “Als MyTown weer open gaat, hebben ze last van ons”

Jasper Damsteegt nieuwe directeur Waterfront

Programmeur Gareth de Wijk: “Als MyTown weer open gaat, hebben ze last van ons”

2 November is het feest in Rotterdam. De vernieuwde Waterfront opent dan de deuren met veel bands en dj’s. De vaste bezoekers kunnen dan zien hoe het cafe is uitgegroeid tot een echte popzaal en hoe de grote zaal nog groter is geworden. Daarnaast kan iedereen kennis maken met een nieuw gezicht: dat van directeur Jasper Damsteegt. Hij volgt interim-directeur John Molenkamp op.

Programmeur Gareth de Wijk: “Als MyTown weer open gaat, hebben ze last van ons”

Waterfront heeft een nieuwe directeur. Jasper Damsteegt volgt vanaf 1 november John Molenkamp op die als interim bij het Rotterdamse poppodium werkte. Waterfront heeft altijd laten weten bewust ‘iemand van buiten de muziek’ voor de functie te zoeken. Damsteegt heeft een theaterachtergrond en is afkomstig uit Dordrecht waar hij een jeugdtheater heeft opgezet.

Programmeur Gareth de Wijk is blij met de keus: “Ik heb Jasper nu een paar keer gezien. Het is een jonge gast van drieëndertig jaar en liet merken dat hij er zin in heeft. Ik had meteen een goed gevoel bij hem. Omdat hij zich vooral gaat bezighouden met interne zaken en de financiële kant van Waterfront, heb ik alle ruimte om te programmeren.”

Maar het is natuurlijk niet zo dat De Wijk interim-directeur Molenkamp snel zal vergeten: “We hebben heel veel aan hem te danken. Hij heeft de hele verbouwing begeleid Waterfront loopt dankzij hem als een trein. Als MyTown - voorheen Nighttown - weer open gaat zullen ze last van ons hebben, in plaats van omgekeerd.” De Wijk, zelf afkomstig van Nighttown, hoopt wel dat MyTown snel open gaat: “Rotterdam is dood. Alles wat er aan initiatieven plaats vindt is goed.”

Op 2 november opent de vernieuwde Waterfront zijn deuren voor het openingsfeest. De Wijk: “Inmiddels is de kleine zaal klaar. Het cafe is een echt popzaaltje geworden. In de grote zaal wordt nog hard gewerkt, maar dat is best lastig als je zeven avonden een programma aanbiedt.” Niet alleen het bandjespubliek weet de popzaal te vinden. De Wijk: “Met de dance gaat het heel goed. Overal in Rotterdam zijn van die ‘fluffy’ housefeesten. Wij hebben de goede dance. Laatst hadden we over de hele avond 1100 mensen binnen. Dat kan eigenlijk helemaal niet!”

2 november opening Waterfront met ondermeer Jiggy Dje, zZz, Deformer, At No Bikini Beach, Saunawest en Crappy Dogs. Toegang 2 euro! 3VOOR12/Rotterdam is de gastheer op een eigen podium en doet verslag.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12