Homofiel zou een hit zijn zonder kont Homofiel zou een hit zijn zonder kont

Van der Peijl en Cameron uit de carnavalskast

Homofiel zou een hit zijn zonder kont

Van der Peijl en Cameron uit de carnavalskast

"Het wordt een dikke hit", zegt King Of Style Ruud van der Peijl. Richard Cameron is gereserveerd. De twee hebben samen onder de naam Rudey & dj Clown het carnavalslied Homofiel gemaakt, maar geen platenlabel heeft interesse. Cameron: "De maatschappijen vielen over het woord kont in de tekst." Het nummer komt nu op 11 november op youtube te staan. "Willen ze ons alsnog contracteren, no hard feelings, maar dan wel voor meer geld. Zo gaat dat in de showbizz."

Van der Peijl en Cameron uit de carnavalskast

Rudey & dj Clown, ofwel King Of Style Ruud van der Peijl (trendwatcher, bekend van onder meer Hollands Next Topmodel) en Richard Cameron, zitten midden in de ‘pre-production trend meeting’, zoals Van der Peijl het noemt. Dit weekend schieten zij de videoclip voor hun carnavalslied Homofiel. Het nummer komt op de elfde van de elfde, de start van het carnavalsseizoen, uit. Volgens Van der Peijl wordt het een hit. Hij zingt het refrein ter ondersteuning: “Hij is een homofiel, een homofiel, een homofiel. Ja, hij is een homofiel, een homofiel, een homofiel.” De muzikale ondersteuning is een kruising tussen ska, Caribisch, balkan en “een vleugje horror”.

Van der Peijl kwam met het idee: “ Ik droom er al jaren van een carnavalshit te scoren. Een carnavalslied met de titel Homofiel is heel avant-garde.” Cameron, zijn kompaan uit de Roxy-tijd- zo vertelt Van der Peijl- nam het idee serieus. Samen met Karin Ras hebben zij aan de tekst gesleuteld. Cameron heeft daarnaast ook de muziek verzorgd.

Met carnaval heeft echter geen van beiden iets. “Niks aan”, zegt the King Of Style. “Maar ja, krijg ik een hit, dan het liefst met carnaval.” Cameron: “Afschuwelijk, carnaval. Maar wordt ons gevraagd in februari op te treden, dan doen we dat. Zo zit de showbizz wereld in elkaar. Het is puur werk.”

Van der Peijl hoopt in ieder geval een one hit wonder te worden, Cameron is opvallend gereserveerd. Cameron: “Ik verwacht niets. We zijn bij alle grote platenmaatschappijen afgewezen. EMI, CNR, Sony, geen van de drie wilde ons tekenen. Ze vielen over het woord kont in de zin ‘Proteïnedrankje, in je mond of in je kont?’. We wilden best een compromis sluiten, maar het woord kont moest er wat ons betreft in blijven.” Het carnavalslied komt nu op de elfde van de elfde, de start van het carnavalsseizoen, op youtube te staan. “Mochten de maatschappijen na het zien van de clip ons alsnog willen contracteren, no hard feelings, maar dan wel voor meer geld. Zo gaat dat in de showbizz.”

Momenteel nemen de mannen het draaiboek voor de clipopnames door. Van der Peijl verheugt zich. “De clip speelt zich af op een parkeerplaats, in een steeg, sauna en sportschool met beeldschone, net-uit-de-kast-gekomen jonge homoseksuelen in goude, kleine broekjes.” Cameron en Van der Peijl zullen zelf ook te zien zijn. Van der Peijl in politietenue, Cameron in een clownspak. De vader van Van der Peijl krijgt ook een figurantenrol toegewezen. “Hij speelt een oude man in de steeg”, zegt Van der Peijl. Mocht dit lied niets worden, geen nood. “Het volgende nummer ligt al klaar.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12