Hollandse Nieuwe M-Jo is gefascineerd door hits Hollandse Nieuwe M-Jo is gefascineerd door hits

"Ik ben best een spiritueel mannetje"

Hollandse Nieuwe M-Jo is gefascineerd door hits

"Ik ben best een spiritueel mannetje"

M-Jo is deze week Hollandse Nieuwe. Een heuse songwriter, maar wél een die niet bang is voor een hit. Ook niet voor papier zonder lijntjes of het spelen met een band.

"Ik ben best een spiritueel mannetje"

M-Jo is een zanger, maar is ook een band. De debuutplaat is nu klaar en mag van M-Jo de wereld in. Hij krijgt immers ook de inspiratie uit de wereld dus mag hij best wat teruggeven. Voor het interview begint wil hij nog wel even praten over een liftsessie van een jaar geleden. Een hilarische ervaring waarbij het personeel van het pand last had van de muziek en er een heel boze meneer binnen kwam. “Ja, dat was echt heel spannend. We zijn toen gaan fluisteren.” Na de belofte dat deze sessie nog online komt kon het gesprek echt beginnen. Oja en M-Jo is een beetje verliefd op Leonieke Daalder.

WIE IS M-JO?
“Dat ben ik gewoon, Mark de Jonge. Ik heb een plaatje thuis opgenomen en soms ook bij anderen. Nu is het af. Ik ben er klaar voor het de wereld in de sturen. Ik krijg veel inspiratie van de wereld, nu kan ik wat teruggeven.”

DAT KLINKT BEST WEL SPIRITUEEL
“Ik ben ook best een spiritueel mannetje.”

HOE ONTSTAAT BIJ JOU EEN NUMMER?
“Dan zit ik bijvoorbeeld te fietsen en gaat er een radio spelen in mijn hoofd. Thuis probeer ik dan dat liedje zo goed mogelijk na te spelen. Van mij hoeft het niet glad te klinken. Ik houd wel van een rauwe sound en geef mensen meer een suggestie van een nummer. Als ze dan later op de fiets het liedje neuriën, is het goed.”

3VOOR12 OORDEEL: BECK LOOPT OVER HET BEATLES ZEBRAPAD EN KOMT PATRICK WOLF TEGEN
“Patrick Who?”

KEUZES:
SONGWRITERGILDE OF HIT?
“Hit, zeker weten. Niet in commerciële zin, dat je mensen kapot gaat maken. Ik ben al vanaf mijn derde gefascineerd door hits, ABBA bijvoorbeeld!”

SOLO OF BAND?
“Band, ik heb ze nodig om het zo te laten klinken als het is bedoeld. De liedjes schrijf ik wel zelf.

EMAIL OF EEN MOOIE BRIEF OP PAPIER ZONDER LIJNTJES?
“Een brief, en dan met het handschrift van een 7-jarige.”

WIJ VONDEN JOUW HANDSCHRIFT ERG GOED
“O, Ik was met Leonieke (Daalder red.) bezig in mijn hoofd; een beetje als met een liefdesbrief. Ik durfde niet aan te bellen dus deed mijn cd en brief door de brievenbus en ben toen heel hard weggefietst.”

WANNEER EN WAAR KUNNEN WE JE HOREN?
“Vrijdag is een heel belangrijke dag voor M-Jo. Dan is de officiële albumrelease in de Nieuwe Anita. Het wordt echt een spetterend feest met nog meer bands en een dj die de plaat in zijn eigen set mixt.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12