Goud graven met The Bloody Honkies: Monster Magnet, Orange Sunshine en De Staat Goud graven met The Bloody Honkies: Monster Magnet, Orange Sunshine en De Staat

Wouter Kemkens: "Ik ben geen super popencyclopedie"

Goud graven met The Bloody Honkies: Monster Magnet, Orange Sunshine en De Staat

Wouter Kemkens: "Ik ben geen super popencyclopedie"

Het gaat rap met The Bloody Honkies. In korte tijd staan de Achterhoekse jongens op Noorderslag, nemen ze een demo op met presentator Eric Corton en duiken ze de studio in voor hun debuutalbum The Gospel Of The Bloody Honkies, dat verschijnt bij Sonic Rendezvous. In aanloop naar de cd-presentatie aanstaande vrijdag, graaft gitarist Wout Kemkens naar goud in het 3VOOR12 archief.

Wouter Kemkens: "Ik ben geen super popencyclopedie"

Zwak, ziek en misselijk is Wout Kemkens, gitarist van de Achterhoekse band The Bloody Honkies. Hij heeft buikgriep. Hij zou rust moeten nemen, zijn krachten moeten sparen voor aanstaande vrijdag 12 oktober, wanneer de band het debuut The Gospel Of The Bloody Honkies in Nijmegen presenteert. Maar Kemkens vindt het geen probleem om vanaf zijn ziekbed in het 3VOOR12 archief te zoeken naar zijn favoriete fragmenten. “Nee joh, dit is een leuk verzetje. En beter of niet, vrijdag zal ik op het podium staan.” Zoals een echte rocker betaamt, weet zijn maag ook in precaire toestand een potje stevige rock te verteren.

Pop Levi - sessie op Motel Mozaique 14-4-2007
“Dit jaar speelden we op Motel Mozaique. Tijdens het surfen op de site van het festival naar andere bands die daar stonden, belandde ik bij Pop Levi. Ik had nog nooit van de band gehoord en ben eerlijkheidshalve ook niet gaan kijken. Ik ben die avond in Rotown blijven hangen, wat achteraf jammer is. Toen ik het optreden vlak daarna terug luisterde op 3VOOR12 vond ik het meteen heel bijzonder wat ik hoorde. Ik ben geen super popencyclopedie. Er zijn vast mensen die het ergens mee kunnen vergelijken, maar ik heb dit nog nooit eerder gehoord. Och, wat vind ik dit goed.”

Orange Sunshine - live op Roadburn 2005
“Het was al laat op de avond toen ik niet meer helemaal helder nietsvermoedend de zaal van 013 binnen liep en werd overdonderd door het optreden van Orange Sunshine. Op Roadburn maakte ik kennis met de band. Daarna heb ik ze nog vele malen gezien, ook in nuchtere toestand, en dan blijft het goed. Hun authentieke bluesrock sound maakt ze uniek.”

Monster Magnet - live op Roadburn 2004
“Monster Magnet is zo’n band waar ik alle platen goed van vind; van het psychedelische uit hun begintijd tot het meer stonerock geluid van nu. Ze worden nogal eens als macho’s bestempeld, maar ik zie daar de humor wel van in. De band staat samen met The Stooges en Orange Sunshine in mijn top drie van favoriete bands. Het optreden op Roadburn was te gek.”

El Guapo Stuntteam - Live in club 3VOOR12 21-3-2007
“Het is niet super origineel, maar wel lekker om in de mood te komen voor de avond.”

De Staat - Akoestische sessie op Affaire 2007
“Mag ik ook iets van de lokaalsite van Nijmegen kiezen?”, vraagt Wout. Op de site van 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen vond hij een sessie van De Staat. “De Staat gaat het maken. Nou ja, ze verdienen in ieder geval een groter publiek. Deze opname is eigenlijk alweer gedateerd. Sinds kort heeft de band een nieuw geluid. Ik vind het goed wanneer een band bekend klinkt, maar toch ook weer niet. De Staat doet dat goed. Ze hebben een referentiepunt, rootsrock, waar ze hun eigen draai aan geven. De Staat komt uit Nijmegen en we zijn heel trots dat de band op onze cd-presentatie speelt.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12