Feministen moeten minder lullen en meer rocken

Riot queer Elle Bandita speelt op symposium over vrouwenbeweging

"De termen Girlpower en Vrouwenbeweging moet je maar met een korreltje zout nemen hoor. Feministen moeten minder lullen en meer rocken", aldus Elle Bandita die op gaat treden tijdens een tweedaags performanceprogramma over hedendaags girlpower.

Riot queer Elle Bandita speelt op symposium over vrouwenbeweging

Elle Bandita is één van de acts tijdens het tweedaagse performanceprogramma If I Can’t Dance I Don’t Want To Be Part Of Your Revolution in het Huis aan de Werf in Utrecht. 2 en 3 november wordt het Huis overgenomen door de vrouwenbeweging van vandaag. Elle is naar eigen zeggen een ideale feministe: “Ik neuk alleen maar vrouwen. Ik vind ook dat er meer vrouwen dan mannen moeten zijn, dan is er meer te neuken.”

Elle Bandita ziet het symposium als de juiste plek voor haar om op te treden. “Er moet nog heel veel gebeuren willen mannen en vrouwen echt gelijke kansen krijgen. Meisjes moeten bijvoorbeeld veel meer gestimuleerd worden om in een rockband te gaan.” De ouders van Elle raadde haar in eerste instantie ook af om de muziek in te gaan. Een politieke carrière zagen ze meer zitten. “Ik haat politiek”, bezweert Elle. “Je kunt veel meer doen buiten de politiek om. Ik ben nu veel bezig met de emancipatie van homoseksuelen.”

Girlpower klinkt wel erg jaren negentig. De jaren negentig kwamen voor Elle te vroeg. “Echt balen man, ik heb die hele riot girl beweging en de grunge tijd nauwelijks meegekregen. Nu moet ik dat allemaal inhalen. Ik geloof erg in het stoere van de riot girls, dat naar binnen gerichte van het klassieke feminisme is tergend.”

Op weg naar een optreden van haar andere band The Riplets in de Mezz, wil Elle ook nog wel verklappen hoe het met de plaat staat. “Die is eigenlijk gewoon af, nu moet het nog opgenomen worden. Ik hoop dat de plaat begin volgend jaar in de winkels ligt.”