Armin van Buuren beste dj ter wereld

Nederlanders blijven internationale top domineren

Armin van Buuren mag zich een jaar lang de beste dj ter wereld noemen. De Nederlandse trance-dj kwam dit jaar als populairste uit de bus bij de prestigieuze verkiezing van het Britse DJ Mag. Daarmee stoot hij Paul van Dyk van de troon. De Duitser wordt aan de rechterkant ook voorbij gestoken door zijn grote rivaal Tiësto, die het Nederlandse podium extra glans geeft.

Nederlanders blijven internationale top domineren

Armin van Buuren mag zich een jaar lang de beste dj ter wereld noemen. De Nederlandse trance-dj kwam dit jaar als populairste uit de bus bij de prestigieuze verkiezing van het Britse DJ Mag, het officieuze wereldkampioenschap voor dj's. Daarmee stoot hij Paul van Dyk van de troon. De Duitser wordt aan de rechterkant ook voorbij gestoken door zijn grote rivaal Tiësto, die het Nederlandse podium extra glans geeft. Ook Ferry Corsten staat in de top 10. Hij bezet de achtste positie. Fedde LeGrand is - met dank aan zijn top 10 hits in de Britse charts - de hoogste nieuwe binnenkomer op nummer 22.

De overwinning van Armin van Buuren komt niet uit de lucht vallen. Hij staat al jaren in de top 10 en bouwde de afgelopen jaren een indrukwekkend imperium om zichzelf heen. Zijn eigen bedrijf Armada Music brengt niet alleen muziek uit, het organiseert ook eigen events. Van Buuren zelf maakte de laatste jaren furore met het populaire radioprogramma A State Of Trance, dat in veertig landen uitgezonden wordt en eerder dit jaar op de Winter Music Conference in Miami nog gekozen werd tot beste radioprogramma ter wereld. Over mega-event Armin Only, dat in april gehouden wordt in de Utrechtse Jaarbeurs, zal Armada zich weinig zorgen hoeven maken. De kaartverkoop voor dat feest begint logischerwijs vandaag.