Aankondiging Club 3VOOR12, 3 oktober: Flip Kowlier, Starfucker, Merry Pierce Aankondiging Club 3VOOR12, 3 oktober: Flip Kowlier, Starfucker, Merry Pierce

Wie spelen er deze week en wat kun je er van verwachten

Aankondiging Club 3VOOR12, 3 oktober: Flip Kowlier, Starfucker, Merry Pierce

Wie spelen er deze week en wat kun je er van verwachten

Vanaf vandaag de Clubaankondiging! Vóóraf in plaats van achteraf bekijken we wat Club 3VOOR12 deze week biedt. Met Flip Kowlier, Starfucker en Merry Pierce.

Wie spelen er deze week en wat kun je er van verwachten

Ditmaal wordt de club overgenomen door een Gelderse thuisknutselaar mét aanhang en het hardste én innemendste dat Vlaanderen te bieden heeft.


Flip Kowlier

“Zelfs een Vlaming verstaat hem meestal niet”

Deze plezantste West-Vlaming ten noorden van de evenaar bracht onlangs al weer zijn derde album uit. ‘De man van 31’ gaat verder waar ‘Ocharme Ik’ en ‘In de Fik’ begonnen: luisterliedjes die je meezuigen in de gedetailleerde, bitterzoete, grappige treurigheid die Flip Kowlier heet. Deze ereburger van zijn geboortestad Izegem is overigens ook een verdienstig rapper. Als lid van ‘t Hof van Commerce bracht Flip sinds 1998 ook nog eens vier hiphopalbums uit.

Kevin Moens, muzieksamensteller van LLink én Vlaming: “Flip Kowlier is bekend geworden als lid van ‘t Hof van Commerce; de Jeugd van Tegenwoordig van België, maar dan véél eerder. Toen maakte hij de switch naar singer/songwriter: een gewaagde stap. Ik kan je vertellen: Flip is een West-Vlaming, zelfs een Vlaming verstaat hem meestal niet.


Starfucker

Starfucker is naast een gewillige groupie, ook gewillige en meedogenloze hardheid uit België. Dit Leuvense equivalent van Malle Pietje and the Bimbo’s bestaat uit de rockchicks Marlies en Stefanie, met gitaargeweld ondersteund door Mattias en Stijn. Dit jaar stond de band op Pukkelpop waar het lovende recensies oogstte. Het motto van de band: Girls Play Louder!


Merry Pierce
“Ouderwetse indierock op de juiste roots geschoold”

Het is aan Jarno Volman en kompanen a.k.a. Merry Pierce, om de energie van onze zuiderburen vast te houden en te bundelen op de bekende en geroemde lo-fi-manier die de Gelderse muzikanten groot maakten. Stiekem kunnen we wel spreken van een geheel Vlaamse avond want namen als dEUS en Zita Swoon worden door vrijwel elke recensent genoemd na beluistering van het laatste juweeltje, The Warm Aquarium.

Herman Antonisse, programmeur van de Nijmeegse Merleyn, had Merry Pierce enkele weken geleden in zijn zaal. “De band speelt ouderwetse indierock op de juiste roots geschoold. Je hoort referenties aan de jaren ’80 en begin jaren ’90 met hedendaagse invloeden vermengt. Tijdens de show hier in Nijmegen, hoorde ik ineens Calexico woestijndingen langskomen, erg fijn!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12