3VOORWHITENOISE van Dave Clarke nu ook interactief op TV 3VOORWHITENOISE van Dave Clarke nu ook interactief op TV

Bepaal zelf het beeld bij de tv-versie van de danceshow

3VOORWHITENOISE van Dave Clarke nu ook interactief op TV

Bepaal zelf het beeld bij de tv-versie van de danceshow

We hadden al My 3VOOR12, waar je je favoriete clips kunt kiezen en terugzien. VJ's kregen een platform bij Mash Up, het enige vj-progrmamma op de Nederlandse televisie. Daar komt nu een unieke mix van beide programma's bij. Vanaf deze week bepaalt niet de VJ, maar jij wat je ziet tijdens de tv-variant van 3VOOR12Whitenoise, de radioshow van dj Dave Clarke!

Bepaal zelf het beeld bij de tv-versie van de danceshow

Dj Dave Clarkes radioshow 3VOOR12WHITENOISE krijgt een interactieve variant op het digitale tv-kanaal van 3VOOR12. Kijkers bepalen met hun afstandsbediening zelf hoe het beeld bij de show er uit komt te zien. Zij selecteren de foto’s die op de maat van de muziek tijdens het programma door het beeld dansen.

Het concept rondom 3VOOR12WHITENOISE is een unieke interactieve synergie van televisie en internet. De werking is vrij eenvoudig en maakt gebruik van zogenaamde tags, labels die op steeds meer plekken gehangen kunnen worden aan inhoud op internet. Het publiek bepaalt met de afstandsbediening op welke trefwoorden/tags in de database van de populaire internet-site Flickr gezocht worden. Als de kijkers voor ‘dance’ kiezen, zullen er foto’s langskomen die 'getagd' zijn van dansende mensen langskomen, kiezen ze voor ‘Amsterdam’ dan worden foto’s over de hoofdstad opgehaald. Zet je je eigen foto's klaar met een unieke tag, dan kun je ook je eigen foto's in de uitzending manipuleren. Let wel, iedereen kan het resultaat dus zien, online of via digitale televisie, maar alleen de Chellokijkers tags kunnen invoeren bij de show.

3VOOR12WHITENOISE wordt op zaterdagavond van 23.00 tot 01.00 uur uitgezonden op 3VOOR12TV/Central.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12