3VOOR12 draait (week 42): Soulwax, Audio Bullys en Underworld 3VOOR12 draait (week 42): Soulwax, Audio Bullys en Underworld

Een kijkje in de iPods, cd-spelers en harde schijven van 3VOOR12

3VOOR12 draait (week 42): Soulwax, Audio Bullys en Underworld

Een kijkje in de iPods, cd-spelers en harde schijven van 3VOOR12

Komende week is Oblivion With Bells van Underworld het Album van de Week en Let's Dance To Joy Division van The Wombats de Single van de Week. Een betere timing, met alle Control-affiches langs de straten, is daar niet voor te verzinnen. Verder bijzonder veel variatie deze week. Lees er alles over in 3VOOR12/draait.

Een kijkje in de iPods, cd-spelers en harde schijven van 3VOOR12

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3VOOR12 welke drie cd’s, tracks , mp3’s of concerten de meeste indruk maakten. Als de keus maar goed wordt toegelicht. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook nog eens een top 10 uit. Een kijkje in de iPods, cd-spelers en harde schijven van 3VOOR12.
 
Komende week:

3VOOR12 Album van de Week
Underworld - Oblivion With Bells (Different/PIAS)

3VOOR12 Single van de Week
The Wombats - Let’s Dance To Joy Division (14th Floor Records/Rough Trade)

3FM Megahit:
Anouk - Good God (Dino/EMI)

3VOOR12 Clipper
Super Furry Animals - Run Away (clip)

Top 10

1. Soulwax - Most Of The Remixes... (cd Parlophone)
Alsof je de bal op de stip legt en vervolgens de keeper naar huis stuurt. (Robert Lagendijk)
Als zelfs een Robbie Williams remix te verdragen is, heb je je werk bijzonder goed gedaan. (Matthijs van der Ven)

2. Underworld - Oblivion With Bells (album, Different/PIAS)
Waar is mijn koptelefoon? En nog eens op repeat, en het wordt later..later..later…lost in space. (Menno Visser)

3. Sticks & Typhoon live @ Tivoli 12 oktober 2007
Redt Sticks het in zijn eentje? Het antwoord is simpel: Sticks hoeft het helemaal niet in zijn eentje te doen. Rico is er gewoon de halve show bij. (Atze de Vrieze)

4. Múm - Go Go Smear The Poison Ivy (album, Fat Cat)
Op weg naar ADE beleefde ik de eerste herfstdag: tegenwind en verminderd zicht door voorbij waaiende bladeren, maar ik bleef lachen, was er in een múm van tijd. (Ron van der Sterren)

5. Audio Bullys live @ Tivoli 17 oktober 2007
Excuses overbodig; na een vals openingsnummer ontwaakte band en publiek. Nu die gitarist weg en het dak kan er echt weer af. (Matthijs van der Ven)

6. Sophie Zeyl - I Am Not Like That (Live in Club 3VOOR12 17-10-07)
Sophie, bewaar de mooizingerij voor een cd met Burt Bacherach covers en durf een keuze te maken. (Erik Zwennes)

7. Arcade Fire - Poupee De Cire. Poupee de Son (7” Tour Split met LCD Soundsystem)
Deze versie van de Arcade Fire is compleet over de top, en laat de ware rock n’roll-aard van enfant terrible Gainbourg proeven. (Bart Snoeren)

8. Simian Mobile Disco - Hustler (clip)
Tikkie vrouwonvriendelijk, maar ook artistiek dus dan mag het. Toch? (Robin Geurts)

9. Ani Difranco, live in de Melkweg, 17-10-2007
Minder braaf, spannender omdat ze echt op gang moest komen, maar toen dat eenmaal lukte, ze juist extra los was, bevrijd bijna. Weer goed dus... (Ron van der Sterren)

10. Jeffrey Lewis - 12 Crass Songs (cd Rough Trade/Konkurrent)
Waar versterkers potloden ontmoeten, is Jeffrey Lewis. Is hij nu een zingende cartoonist of een tekenende minstreel?

ERIK ZWENNES DRAAIT:

Sophie Zeyl - I Am Not Like That (Live in Club 3VOOR12 17-10-07)
Deze single uit 2006 steeg ver boven de vier andere nummers uit, en hoe! Live nog veel beter dan op plaat. Met dreigende Aphex Twin noise, bizarre breaks & cuts en een oprecht knallende frontdame. Sophie, bewaar de mooizingerij voor een cd met Burt Bacherach covers en durf een keuze te maken. Volgens mij kan dan echt niemand meer om je heen.

The Creature With The Atom Brain - Live in Club 3VOOR12 17-10-07
Terwijl je plaat nauwelijks uit is, al weten dat je in een weekje LA het voorprogramma van Jesus and Mary Chain en Blonde Redhead kunt doen. Lekker lijkt me dat.
Ook toeschouwer en Voicst drummer, Joppe ging even door de knieën (om de hihat aan te draaien) voor dit prima staaltje belgopsychostonerrock.

Matthew Dear - Don And Sherri (Hot Chip Version) (single, 16 oktober)
Let op het woord ‘Version’ in plaats van ‘Remix’. Hot Chip heeft de single eigenlijk gewoon gecovered en er een compleet nieuwe muzikale en emotionele draai aan gegeven. Een nummer dat niet zou misstaan op het nieuwe album en het predikaat ‘better than the original’ met verve mag dragen. Jawdropping!

ROBERT LAGENDIJK DRAAIT:

Soulwax - Most Of The Remixes... (cd Parlophone)
Alsof je de bal op de stip legt en vervolgens de keeper naar huis stuurt. Want met materiaal van The Gossip, LCD Soundsystem, Tiga, Sugababes, Gorrilaz, Daft Punk, The Klaxons en heel veel meer, kun je natuurlijk niet missen. Maar die jongens van Soulwax schieten hem er wel heel hard in!

Appie Kim - (+A-OK) (cd Willie Anderson/Konkurrent)
Er is leven na De Nieuwe Vrolijkheid: Appie Kim. En Appie Kim is dik in orde. Of zoals ze in het Engels zeggen: Appie Kim is AOK! Prettige liedjes op alle mogelijke geluidssterktes.

Jeffrey Lewis - 12 Crass Songs (cd Rough Trade/Konkurrent)
Waar versterkers potloden ontmoeten, is Jeffrey Lewis. Is hij nu een zingende cartoonist of een tekenende minstreel? Dit keer haalt hij zonder stroom de oude punkers van Crass door de mangel. Op onnavolgbare wijze! Gaat dat zien/horen.

ATZE DE VRIEZE DRAAIT:

Anton Corbijn - Control @ Louis Hartlooper Complex Utrecht 15 oktober 2007

Je weet precies hoe het afloopt. De eerste blik op het wasdroogrek in de keuken is nog terloops, de tweede laat precies zien wat je eigenlijk allang weet. Maar als Deborah Curtis haar man in de laatste scene daadwerkelijk in de keuken aantreft, word je toch geraakt. Geweldig gespeeld (vooral de muziekscenes!), mooi gefilmd.

Sticks & Typhoon live @ Tivoli 12 oktober 2007
Redt Sticks het in zijn eentje? Dat is natuurlijk de grote vraag van de Fakkelteit tour. Het antwoord is simpel: Sticks hoeft het helemaal niet in zijn eentje te doen. Rico is er gewoon de halve show bij. En dan is er ook nog dat hondstrouwe Opgezwolle publiek. Helemaal uit hun dak gaan ze bij Gekke Gerrit (de enige Eigen Wereld hit van de avond), maar ook de kersverse Fakkelteit tracks worden woord voor woord meegerapt.

Onur Ozer - Kasmir (album, Vakant/Lowlands)
De eigenwijze Turkse producer overtreft de verwachtingen met een minimale elektronicaplaat die alle kanten op schiet. Vreemde ritmeverschuivingen, opvallende samples (horen we daar zijn roots?). Intelligente plaat.

MENNO VISSER DRAAIT:

Underworld - Oblivion With Bells (album, Different/PIAS)
Waar is mijn koptelefoon? En nog eens op repeat, en het wordt later..later..later…lost in space.

Little Dragon - Little Dragon (album, Peacefrog/Lowlands)
De band van de vriendin van José González, subtiele lo-fi-funk en trippende hop.

Dirty Projectors - Rise Above (album, Rough Trade/Konkurrent)
Is het de Talking Heads anno 2007? In evengrote mate prachtig gezongen als knap irritant en daardoor hoogst fascinerend.

RON VAN DER STERREN DRAAIT:

Ani Difranco, live in de Melkweg, 17-10-2007
Ja, nog een keer geweest ja. Omdat ik het niet wilde missen had ik al kaartjes voor Brussel gekocht voor de Nederlandse show werd aangekondigd. Maar die kwam er wel. En dus ging ik nog een keer. Bij een livebeest als Ani maakt het ook niet uit: een heel andere vibe, veel andere nummers. Minder braaf, spannender omdat ze echt op gang moest komen, maar toen dat eenmaal lukte, ze juist extra los was, bevrijd bijna. Weer goed dus...

Me'Shell Ndegéocello - Evolution (van album: The World Has Made Me The Man Of My Dreams, Emarcy)

Arty funkbasbeest Me'Shell klinkt bijna als Bloc Party op de echte opener het nieuwe album!

Múm - Go Go Smear The Poison Ivy (album, Fat Cat)
Op weg naar ADE beleefde ik de eerste herfstdag: tegenwind en verminderd zicht door voorbij waaiende bladeren, maar ik bleef lachen, was er in een múm van tijd.

MATTHIJS VAN DER VEN DRAAIT:

Audio Bullys live @ Tivoli 17 oktober 2007
Excuses overbodig; na een vals openingsnummer ontwaakte band en publiek. Nu die gitarist weg en het dak kan er echt weer af.

Hurricane #1 - Hurricane #1 (cd, Creation Records)
Al tien jaar oud, maar nog altijd heerlijk tijdens lange treinreizen. Soms zeurderig als een conducteur tegen een zwartrijder, meestal even fijn als de inmiddels zeldzame zonnestralen door het raampje van de stiltecoupé.

Soulwax - Most Of The Remixes... (cd Parlophone)
Het is dat ik geen auto heb en dus geen autoradio, anders zou dit album er nooit meer uitkomen. Als zelfs een Robbie Williams remix te verdragen is, heb je je werk bijzonder goed gedaan.

BART SNOEREN DRAAIT:

Arcade Fire - Poupee De Cire. Poupee de Son (7” Tour Split met LCD Soundsystem)
Originele en leuke cover van het door Gainsbourg geschreven poupee de cire poupee de son. Waarmee de franse France Gall ooit lang geleden voor Luxemburg het songfestival won. Deze versie van de Arcade Fire is compleet over de top, en laat de ware rock n’roll-aard van enfant terrible Gainbourg proeven.

The Wombats - Let’s Dance To Joy Divsision (single) (14th Floor/Roughtrade)
Het nieuwste meest aanstekelijke bandje van over het kanaal. Perfecte timing om dit nummer als single uit te brengen, gezien alle ophef rond de film Control. Naast goede liedjes, dus ook perfecte marketeers.

Young Galaxy - Young Galaxy (Arts & Craft/Konkurrent)
Prachtig weemoedig donker album van enkele ex-Stars leden. En waar anders kan dit gemaakt zijn dan in Montreal. De ongekroonde hipste muziekstad van het moment.

ROBIN GEURTS DRAAIT:

Simian Mobile Disco - Hustler (clip)
Deze ken je natuurlijk allang, maar nu is er pas een clip verschenen. En wel een hele goede, vieze, ranzige clip. Tikkie vrouwonvriendelijk, maar ook artistiek dus dan mag het. Toch?

Jens Lekman - Sipping On Sweet Nectar (clip)
Ik heb Jens Lekman eigenlijk een beetje vermeden, ik ben namelijk niet zo van de singer-songwriters. Maar dit is een leuke clip en, voor mij best verrassend, ook een heel goed soft-disco nummer. Toch iets meer muziek opzoeken van deze Zweedse crooner.

Super Furry Animals - Run Away (clip)
Maar er kan er maar één Clipper van de Week zijn en deze week hebben onze favoriete Welshmen de titel veroverd. Super Furry Animals nemen jaren ’80-soaps op de hak, met veel slow-motion, crappy decors en overacterende gladjakkers. Het resultaat is toch een aandoenlijk filmpje. En alles komt goed aan het eind.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12