17 oktober in Club 3VOOR12: Creature With The Atom Brain, Sophie Zeyl 17 oktober in Club 3VOOR12: Creature With The Atom Brain, Sophie Zeyl

Sticks is ziek, naar vervanger wordt gezocht!

17 oktober in Club 3VOOR12: Creature With The Atom Brain, Sophie Zeyl

Sticks is ziek, naar vervanger wordt gezocht!

Deze woensdag wordt Club 3VOOR12 overgenomen door Zwolle, Vlaanderen en het thuispubliek. We kijken uit naar Creature With The Atom Brain en Sophie Zeyl.

Sticks is ziek, naar vervanger wordt gezocht!

Sticks

...is helaas ziek en zal er de 17e niet bij zijn. Naar een vervanger wordt gezocht. Mocht je nu niet willen komen, be a doll en meld je af.

Creature With The Atom Brain

"Obscure maar ook poppy, groovy rock"

Tim Vanhamel van het Vlaamse Millionaire werd vriendjes met Josh Homme. Homme produceerde de laatste Millionaire plaat en lijfde VanHamel in voor zijn jamproject Eagles of Death Metal. Millionaire toetsenist, Aldo Struyf, begon zijn eigen jamproject et voilà nu is er Creature With The Atom Brain. Een psychedelische, donkere rockplaat: I Am The Golden Gate Bridge, is het resultaat.

"Ik was druk met Eagles Of Death Metal en Aldo wilde wel blijven spelen en een plaat maken. In het begin traden ze op in bizarre pakken met veel aluminiumfolie en dergelijke. CWTAB is zeker obscuur, maar nu met de laatste plaat ook een stuk poppy'er. Echte groovy rock. Volgende week staan ze in LA in het voorprogramma van The Jesus and Mary Chain. De bassist is net vader geworden dus vroegen ze of ik wilde bassen. We hebben gisteren gerepeteerd."

Tim Vanhamel, collega bij Millionaire, zingt ook op de plaat van CWTAB. In Januari komt zijn soloplaat uit.


Sophie Zeyl
“Een stoere, bijzondere meid met expirimenteerdrang”

Niet de zoveelste singer/songwriter. Sophie houdt van de gitaar, maar ook van elektronica én runt een label. Roisin Murphy zonder disco, Björk zonder dat irritante meisje. Feist mét ballen of Peaches zónder okselhaar. Sophie Zeyl pakt de Club in! Juist na twaalven.

“Sophie werkte achter de de bar bij Desmet (locatie club 3VOOR12 red.) toevallig nét als die meid van Room 11. Later herkende ik haar op AT5 en ik dacht: Tering die kan zingen. Ze stuurde me ooit een demo op, begon vrij traditioneel, folky en country met een gitaar. Nu durft ze te experimenteren met samples en weirde elektronica. Sophie is een stoere bijzondere meid, dat gaat helemaal goed komen in Desmet.”

Jaap Boots, de enige eerste presentator van Club3VOOR12, frontman van Jaap Boots & de Natte Honden en programmamaker bij Radio 6.


CLUB 3VOOR12 A.S. WOENSDAG 17 OKTOBER VANAF 22:00 UUR OP 3FM EN 3VOOR12TV/CENTRAL.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12