Jawat! stopt nog niet Jawat! stopt nog niet

"Die plaat, die komt er!"

Jawat! stopt nog niet

"Die plaat, die komt er!"

Jawat! is bezig met het afronden van zijn tweede plaat. Begin 2008 moet het album in de schappen liggen. Waarschijnlijk komt er geen enkele gastbijdrage op de plaat te staan.

"Die plaat, die komt er!"

Raoul Geerman oftewel Jawat! is nog niet klaar met de hiphop. “Ik ben even uit de media, ben vooral druk met mijn eigen ding. Ik heb de nodige apparatuur verzameld en ben druk geweest met de opnames van de nieuwe plaat.” Deze tweede plaat is nu in een vergevorderd stadium en Jawat! is bezig met de afronding ervan.

Enkele persoonlijke gebeurtenissen, zoals de recente geboorte van zijn zoon, hebben Jawat! weer veel stof voor nieuwe teksten opgeleverd. Er kwam maar geen einde aan de opnames. “Ik heb mezelf nu december als deadline opgelegd. Dit is volgens Kees de Koning (platenbaas van Jawat!’s label Top Notch) geen goed moment voor een release, dus ik heb waarschijnlijk nog wel tot maart om te finetunen.”

De nieuwe plaat is grotendeels door Jawat! zelf geproduceerd. “Daarnaast zullen hoogstwaarschijnlijk producties van Delic, Soulsearchin en een nieuwe jongen op de plaat komen.” Tekstuele inbreng zal zeer waarschijnlijk alleen van Jawat! komen: “Ik heb nu nog twee plekken open, maar vul die waarschijnlijk gewoon zelf in. Als nu weer Sticks op de plaat komt…”

Jawat! kan op dit moment nog leven van de muziek. “Ik hoef er niet naast te werken, nee. Ik produceer voor anderen en als ik even geen zin in hiphop heb, ben ik bezig in de dance.” Op dit moment werkt de producer aan de debuutplaat van een nieuwe Zwolse rapper. Veel wil Jawat hier nog niet over kwijt: “Die jongen wil ook niet dat dit meteen wordt gehyped, dat komt nog wel.”

De bedoeling is dat de nieuwe plaat van Jawat! begin 2008 bij Top Notch zal verschijnen. “Als Kees de plaat goed genoeg vindt natuurlijk, anders kan ik hem altijd nog zelf uitbrengen.” Jawat! heeft voordat hij de radiostilte hervat, nog wel een korte boodschap voor de liefhebbers: “Mensen die van Jawat! houden, hebben geduld. Er is veel gemaild over een nieuwe plaat. Mensen dachten dat ik zou stoppen, maar voorlopig stop ik niet met de hiphop. Die plaat, die komt er!”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12