Geen koningin, toch NOS op Noorderslag Geen koningin, toch NOS op Noorderslag

NOS: “Noorderslag is the place to be”

Geen koningin, toch NOS op Noorderslag

NOS: “Noorderslag is the place to be”

De prins of koningin komt niet langs. Er wordt niemand begraven, noch zullen er lintjes regenen. En toch zal de NOS 12 januari live uitzenden vanaf festival Noorderslag. De omroep vindt het helemaal niet zo’n gekke stap. “Noorderslag is the place to be.”

NOS: “Noorderslag is the place to be”

De NOS duikt op de Nederlandse popmuziek. De omroep zal 12 januari live verslag doen van de 21ste editie van het Groningse Noorderslag festival. Traditiegetrouw doet de NOS verslag van gebeurtenissen en evenementen van nationaal belang. En dus staat de omroep elk jaar met de camera op de eerste rij tijdens Prinsjesdag, koninginnedag en bevrijdingsdag. Maar de NOS gaat breder kijken. Ze wil niet meer alleen traditionele gebeurtenissen, maar ook andere belangrijke gebeurtenissen of evenementen verslaan. Deze nieuwe insteek bracht de NOS bij wijze van experiment al naar de 75-jarige afsluitdijk, zomercarnaval in Rotterdam, het concert voor Diana in Londen en de Nederlandse Veteranendag. En nu in januari dus ook naar Noorderslag.

Met drieduizend bezoekers is Noorderslag onmogelijk een groot cultureel evenement te noemen. “Daar gaat het ook niet om,”vertelt Rolf de Wit van NOS. “We zullen verslag doen van dit festival, omdat veel mensen geïnteresseerd zijn in popmuziek. Noorderslag is the place to be voor de Nederlandse popliefhebbers. Het festival geeft een goed beeld van de ontwikkelingen in de popsector. Bekende en onbekende artiesten spelen er, de popprijs wordt er uitgereikt. Door live uit te zenden, maken we het mogelijk dat meer dan die drieduizend mensen het evenement meebeleven.”

Pinkpop, Lowlands, Marco Borsato in de Amsterdam Arena zijn ook culturele evenementen. Toch kan De Wit nog niet zeggen of zij in het vervolg ook daar aanwezig zullen zijn. “Het volledige uitzendschema voor volgend jaar is nog niet af. We zijn nog bezig met het samenstellen van de lijst van evenementen die we willen verslaan. Dat we nu al met Noorderslag naar buiten komen, heeft puur met tijd te maken. Noorderslag communiceert al over haar festival en wil de aanwezigheid van de NOS daarin begrijpelijk meenemen.”

Ook is nog onduidelijk wat de NOS vanuit Groningen zal laten zien. De Wit: “Voorlopig hebben we twee uur zendtijd. De precieze invulling is nog niet bekend. We kunnen in die twee uur natuurlijk nooit alles laten zien.” Wel is zeker dat Brecht van Hulten de boel aan elkaar zal praten.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12