Voicst neemt tweede plaat in New York op met producer Interpol Voicst neemt tweede plaat in New York op met producer Interpol

Band vertrekt in mei naar Japan

Voicst neemt tweede plaat in New York op met producer Interpol

Band vertrekt in mei naar Japan

Het Amsterdamse powerrocktrio Voicst vertrekt komende week naar New York om zijn tweede plaat op te nemen. Daarbij zal de band geholpen worden door Peter Katis, beter bekend als producer van Interpol. En dan volgt ook nog een reisje naar Japan.

Band vertrekt in mei naar Japan

Het eerste album nam het Amsterdamse powerrocktrio Voicst al op in New York, voor het tweede album neemt de band nog rigoureuzer maatregelen. Maandag vertrekt de band weer naar the Big Apple, om daar te gaan werken met Peter Katis, die beide albums van Interpol al op zijn CV heeft staan. Een kleine twee weken zal Voicst met Katis werken, om vervolgens een dikke week verder te sleutelen met vriend en collega Rutger Hoedemaekers (beter bekend als About), die een rol krijgt als co-producer annex muzikant. Daarna vliegen de vier door naar San Diego om nog te knutselen met overdubs.

“Het is niet goedkoop, zo'n producer”, zegt zanger Tjeerd Bomhof, “maar in Nederland kost het ook geld. Het is meer een creatieve keuze dan een naamkeuze. Katis maakt een mooi groot, helder en hard geluid, dat toch gevoel heeft.” Katis was een van de namen op het verlanglijstje van de band: “Een maand of vijf geleden hebben we voor het eerst contact gehad. Op een gegeven moment zijn we eens een dagje gaan kijken in de studio toen hij met een andere band bezig was. We hebben inmiddels wat ideeën gewisseld over onze muziek. Je moet wel geduld hebben. Hij kan op het moment heel veel opdrachten krijgen en wij kunnen hem niet betalen wat hij normaal vraagt.”

Inclusief eindmix moet het album over twee maanden opgenomen zijn. “We gaan wel anders te werk dan de vorige keer. Toen wist Joppe van tevoren elk drumdetail al. Nu zijn veel dingen nog niet af. Dat is spannend en goed.” Eenmaal terug uit de States wordt het Voicst-avontuur voortgezet in Japan, waar binnenkort het eerste Voicst-album uitkomt: “Dat is voor ons allemaal wel een droom.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12