The Magic Numbers krijgen de kans niet om naast de schoenen te lopen The Magic Numbers krijgen de kans niet om naast de schoenen te lopen

Naar Eer En Geweten TV: Romeo Stodart en Angela Gannon

The Magic Numbers krijgen de kans niet om naast de schoenen te lopen

Naar Eer En Geweten TV: Romeo Stodart en Angela Gannon

Als we het nog niet zeker wisten, dan nu wel: The Magic Numbers is ongetwijfeld een van de liefste bands op aarde. Met zichtbaar plezier laten frontman Romeo Stodart en Angela Gannon zich onderwerpen aan het kwartet van het leven in Naar Eer en Geweten. Om vervolgens uitgebreid te praten over negatieve reacties, roem en, jawel, echte vriendschap

Naar Eer En Geweten TV: Romeo Stodart en Angela Gannon

The Magic Numbers is dankzij het succes van tweede album Those The Brokes niet van de Nederlandse podia af te slaan. De grootste clubs stromen vol voor de lieflijke sixties pop met soultrekjes van de twee paren broers en zussen uit West-Londen. Komend voorjaar staat de band op Pinkpop. Het publiek in Landgraaf krijgt een band te zien die de laatste jaren steeds zelfverzekerder is geworden. Zowel als het om de muziek gaat als over het lichaamsgewicht van de vier bandleden. Romeo Stodart (zang/gitaar) en Angela Gannon (zang/melodica) hebben op negatieve reacties uit de media over hun muziek of uiterlijk nog maar een ding te zeggen: “Boring!”

Alleen aanvallen op het karakter kunnen ze slecht hebben, geven de twee toe. Mocht Stodart van iemand te horen of lezen krijgen dat hij een vervelend, naar persoon is, dan steekt hem dat als een wesp. “Omdat het gewoon niet waar is. Ik doe namelijk juist hard mijn best om een zo goed mogelijk mens te zijn en een goed leven te leiden.” Echte vrienden mogen als het nodig is wel hun vinger opheffen, vindt Angela Gannon. “Iemand die niet bang is je eens goed de waarheid te zeggen when you’re being a dick, ook dat is een echte vriend. Die kan zoiets ook eerlijk tegen je zeggen zonder dat je beledigd hoeft te zijn.”

Echte vrienden zullen volgens hen ook klaar staan om hun woordje te doen, mocht de roem bij iemand in de band naar het hoofd stijgen. Maar een zelfverzekerder houding wil bij The Magic Numbers niet zeggen dat de vier naast de schoenen gaan lopen. “Dat kan ook niet”, zegt Gannon. “Ik zit met mijn broer in een band en we zullen het elkaar altijd zeggen als zoiets gebeurt. Dat houd je met beide benen op de grond. En anders grijpt de crew wel in als iemand ook maar de neiging krijgt om ‘oh, kijk mij eens! te roepen. Maar ik voel mezelf helemaal niet beroemd.” Ook als je in een band zit, is het hebben van echte vrienden echt mogelijk, denkt Romeo. “Een echte vriend is iemand die altijd naar je luistert en je nooit veroordeelt. Wijzelf zijn goede vrienden, maar ook onze crew en tourmanager. Dat zijn toch mensen die we iedere dag zien en van wie we onvoorwaardelijke liefde krijgen.”

Juist omdat de broers en zussen onderling zo goed bevriend zijn, is The Magic Numbers voor Stodart de ideale bezetting. Hij zou onder geen enkele voorwaarde met de groep willen stoppen en solo gaan zit er al helemaal niet in. “Ik zit al sinds m’n vijftiende in allerlei bandjes met allerlei mensen en steeds ontbrak er iets. Nu zijn we met vier mensen tussen wie echt iets gebeurt. Zoals dit moet het zijn. Mochten we elkaar toch een keer zat worden, dan moeten we maar een pauze nemen. Maar ik hoop dat dit zo lang mogelijk duurt.”

Bekijk het complete goedlachse gesprek dat Leonieke Daalder had met Romeo Stodart en Angela Gannon in Naar Eer en Geweten. The Magic Numbers spelen dinsdagavond 13 maart in Tivoli Oudegracht, Utrecht.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12