SP maakt wet tegen dure tickethandelaars op internet SP maakt wet tegen dure tickethandelaars op internet

Wetsvoorstel moet einde maken aan speculatie op culturele evenementen

SP maakt wet tegen dure tickethandelaars op internet

Wetsvoorstel moet einde maken aan speculatie op culturele evenementen

SP-Kamerlid Arda Gerkens vroeg staatssecretaris Heemskerk (PvdA) van Economische Zaken op te treden tegen louche tickethandelaars op internet. Ze kreeg nul op rekest, maar is nu terug met een wetsvoorstel dat een einde moet maken aan dit soort 'Oneerlijke Handelspraktijken'.

Wetsvoorstel moet einde maken aan speculatie op culturele evenementen

Er was vorige maand een hoop om te doen: nog voor de kassa goed en wel open was kon een liefhebber met genoeg geld al kaartjes kopen voor Arctic Monkeys in de Melkweg. Schande, vond SP-kamerlid Arda Gerkens. Op culturele evenementen mag niet gespeculeerd worden, vindt zij. Gerkens zegt er geen bezwaar tegen te hebben als iemand een enkel kaartje verkoopt tegen een hogere prijs: "Het gaat mij er om de structurele en massale woekerhandel een halt toe te roepen."

Zij vroeg staatssecretaris Heemskerk (PvdA) van Economische Zaken dan ook tegen deze praktijken op te treden. Ze kreeg nul op rekest, en probeert het daarom nu met een wetsvoorstel dat een einde moet maken aan "het met winst doorverkopen van kaartjes voor sportwedstrijden en concerten." Staatssecretaris Heemskerk zei vorige week al te hopen dat de Tweede Kamer een dergelijk wetsvoorstel aanneemt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12