Pinkpop Classic? Moi? Pinkpop Classic? Moi?

Jan Smeets wil mogelijk extra editie nog niet bevestigen

Pinkpop Classic? Moi?

Jan Smeets wil mogelijk extra editie nog niet bevestigen

Hij is er eigenlijk al jaren mee bezig, het organiseren van een extra editie van Pinkpop. Maar 'Pinkpop Classic' kwam eerder niet van de grond. Op internet gaat nu het gerucht van een editie op 11 augustus. Maar Mister Pinkpop houdt zich nog van de domme: "Het is verwarrend. Mensen beginnen nu al te vragen of UB40 op Pinkpop speelt."

Jan Smeets wil mogelijk extra editie nog niet bevestigen

Dit jaar komt er mogelijk een extra Pinkpop editie in de zomer en wel op 11 augustus. Op internet wordt het gerucht gevoed dat UB40, de Janse Bagge Bend, Wishbone Ash en The Stranglers op Pinkpop Classic zullen spelen. Jan Smeets, die een dergelijk festival - zeg maar: een festival dat op het Goud Van Oud gevoel inspeelt - al jaren overweegt, ontkent het gerucht: “Zoiets werkt alleen maar verwarrend.” Het Belgische Torhout Werchter kent al jaren een TW classic editie. Voor Pinkpop zou het dit jaar voor het eerst zijn.

Jan Smeets wil het liefst nog geen woord vuil maken aan Pinkpop Classic: “Mensen beginnen nu al te vragen of UB40 en The Police op Pinkpop speelt. Het werkt dus alleen maar verwarrend.” En dus ziet het ernaar uit dat er pas informatie over Classic naar buiten komt als de reguliere editie van Pinkpop tijdens Pinksteren er op zit. Smeets: “En dan hangt het er nog van af hoe succesvol Pinkpop geweest is.”

Eigenlijk legt niets hem een strobreedte in de weg. Zelfs een vergunning hoeft Smeets voor zijn eigen draf- en renbaan in Landgraaf niet aan te vragen: “Als ik wil, zou ik voor mogen een show van Frans Bauer kunnen organiseren. Ik kan ieder weekeinde iets organiseren: binnenkort hebben we parabeurs, daarna een snuffelmarkt en de ballondagen. Dus zelfs de datum die op internet genoemd wordt staat niet vast.”

Of een eventuele editie van Pinkpop Classic meer dagen zou duren, wil Smeets nog niet zeggen. Ook op de namen die circuleren wil hij niet verder ingaan. “Eerst maar even gewoon Pinkpop.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12