Optreden De Jeugd Van Tegenwoordig afgelast door dreiging Feyenoord-supporters Optreden De Jeugd Van Tegenwoordig afgelast door dreiging Feyenoord-supporters

Persvoorlichter politie: "We hadden vernomen dat er wellicht overlast plaats ging vinden"

Optreden De Jeugd Van Tegenwoordig afgelast door dreiging Feyenoord-supporters

Persvoorlichter politie: "We hadden vernomen dat er wellicht overlast plaats ging vinden"

Vanwege dreiging van Feyenoord-supporters is het optreden dat De Jeugd Van Tegenwoordig afgelopen vrijdag zou houden in het Rotterdamse Off_Corso afgezegd. Het management van de band besloot het optreden af te zeggen na een waarschuwing van de politie dat er mogelijk overlast plaats zou vinden.

Persvoorlichter politie: "We hadden vernomen dat er wellicht overlast plaats ging vinden"

Vanwege dreiging door Feyenoord-supporters is het optreden van De Jeugd Van Tegenwoordig in het Rotterdamse Off_Corso afgelopen vrijdag afgelast. Het management van de Amsterdamse rappers besloot hiertoe in overleg met de politie.

Huub Veneman, persvoorlichter Politie Rotterdam-Rijnmond: “Wij hadden vernomen dat er die avond Feyenoord-supporters in de stad waren en dat er wellicht overlast plaats ging vinden bij het optreden van De Jeugd Van Tegenwoordig. Die informatie was niet keihard. Niettemin hebben we als voorzorg het management erover ingelicht. Het management heeft vervolgens besloten het optreden af te blazen.”

P Fabergé van De Jeugd van Tegenwoordig wil niets over het incident zeggen. Desgevraagd geeft hij als reden “daarom niet”. Het management  van de rappers was niet bereikbaar. TopNotch baas Kees de Koning, gastprogrammeur van de avond, zegt vreemd genoeg niets te weten omtrent de reden tot het opzeggen van het optreden. Daarbij zegt hij over zijn eigen act: “Misschien ook maar beter dat ze er niet waren, het was sowieso een lange zit.”

Het optreden zou plaatsvinden in het kader van de Bacardi B-Live avond. Ook zij waren echter niet bereikbaar voor commentaar. De andere optredens gingen overigens gewoon door.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12