MTV haalt The Box van de buis MTV haalt The Box van de buis

Comedy Central neemt plaats in van clipzender

MTV haalt The Box van de buis

Comedy Central neemt plaats in van clipzender

Vanaf 30 april is clipzender The Box niet meer. Eigenaar MTV Networks haalt het muziekstation, waar clips de laatste maanden al naar de nacht waren verbannen, van de buis ten gunste van het Amerikaanse Comedy Central.

Comedy Central neemt plaats in van clipzender

MTV Networks haalt clipzender The Box van de buis. Vanaf 30 april maakt het logo van The Box plaats voor dat van Comedy Central. Deze zender die onder meer comedy’s, animatieseries en Amerikaanse lateshows vertoont, zal dagelijks tussen 20.00 en 02.00 uur te zien zijn. Kijkers kunnen zich dan vermaken met series als South Park, The Office US, Scrubs en Saturday Night Live.

Eerder leverde het in 2005 in een urbanzender omgetoverde The Box al 18 uur zendtijd per dag in ten gunste van Nickelodeon. De omslag naar Comedy Central is op zich geen grote verandering: in december 2006 verbande MTV muziekvideo’s op The Box al naar de nachtelijke uren ten gunste van The Box Comedy, dagelijks vanaf 20.00 uur te zien.

De uiteindelijke reden van de geleidelijke verdwijning van muziek op The Box: kijkers belden of smsten op gegeven moment nauwelijks nog om een favoriete video aan te vragen. ”Het format werkte niet meer”, zegt Jorg Weppelink van MTV Networks. “Dat heeft te maken met de komst van steeds meer digitale kanalen en websites als Youtube, waar je gratis video's kunt bekijken.”

MTV gelooft in het succes van Comedy Central: in Duitsland en Polen verkneukelen kijkers zich al langer om de series op de zender.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12