Mist brengt Red Car-tour terug tot één dag Mist brengt Red Car-tour terug tot één dag

Zanger Rick Treffers “We willen niet die band van de publiciteitsstunts worden”

Mist brengt Red Car-tour terug tot één dag

Zanger Rick Treffers “We willen niet die band van de publiciteitsstunts worden”

Iedere maand een nieuw liedje dat een maand lang gratis is te downloaden. Dat was het uitgangspunt van het project Period van de Amsterdamse band Mist. Eind van deze maand verschijnt de zevende track: Red Car. Daarvoor zit de band op het moment in de studio. Komende zondag begint de tour om het nieuwe nummer te presenteren. Na zeven optredens komt de Red Car-tour op diezelfde zondag tot een einde.

Zanger Rick Treffers “We willen niet die band van de publiciteitsstunts worden”

Zeven optredens op één dag, dat is wat de Amsterdamse band Mist komende zondag van plan is. Op deze speciale manier wil de band de nieuwe track Red Car bij zeven fans thuis presenteren. En dat is eigenlijk precies waar het allemaal om ging bij het project Mist:Period: de fans direct bereiken zonder tussenkomst van derden. Want ook de zes tracks die de band het afgelopen half jaar uitbracht waren direct en gratis te downloaden. Red Car is dus de zevende. Zanger Rick Treffers is er trots op dat hij met elk nummer de radio heeft gehaald. Maar hij moet wel oppassen: “Je ziet ze wel eens kijken van ‘ben je daar weer?’.”

Na een half jaar zijn de eerste resultaten van Mist:Period zichtbaar. Treffers: “Toen we begonnen hadden we per maand 2500 bezoekers op de site. Inmiddels zijn dat er 5000. De meeste daarvan downloaden de track van de maand.” De afgelopen maanden was de band slechts sporadisch op het podium te vinden: “We hebben geen boeker meer en brengen eigenlijk alle tijd in de studio door.” En dus is de eendagstour van komende zondag een prima manier voor de fans om hun favoriete band weer eens - gratis nog wel – te zien.

Mist start de Red Car tour zondag om 11.00 uur in Amersfoort. Via Apeldoorn, Nijmegen, Arnhem, Utrecht en Haarlem speelt de band uiteindelijk om 22.00 uur in Amsterdam. “We hebben blijkbaar niet zo veel fans in Groningen en Limburg,” stelt Treffers. “We zullen overal drie kwartier optreden. Twee mensen wonnen het optreden bij hun thuis met een prijsvraag, Iemand anders combineert het met zijn housewarming.”

Eind augustus is Mist:Period afgelopen. Er zijn dan twaalf nieuwe nummers verschenen. Treffers: “Of er dan meteen een cd verschijnt, weet ik nog niet. Ons Spaanse label Astro wil wel iets tastbaars uitbrengen als we weer in Spanje gaan touren. Ik weet niet of alle nummers op een cd of dvd zullen komen.” Inmiddels is Treffers al weer druk met het schrijven van de achtste single: “Het blijft een spannende bezigheid omdat je niet weet waar het eindigt.”

Met welk verhaal Treffers de pers de volgende keer zal bestoken om de aandacht op zijn band te vestigen, weet hij nog niet: “Maar we willen niet die band van de publiciteitsstunts worden.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12