London Calling nog niet uitverkocht voor de nachtbrakers London Calling nog niet uitverkocht voor de nachtbrakers

Organisator Kamsma: "Het gaat er toch om wie het laatst de bovenzaal uitrolt"

London Calling nog niet uitverkocht voor de nachtbrakers

Organisator Kamsma: "Het gaat er toch om wie het laatst de bovenzaal uitrolt"

Het gaat London Calling voor de wind: Britse bands spelen graag op het festival, de laatste edities zijn steeds sneller uitverkocht en het publiek kan altijd terugkijken op een aantal onvergetelijke shows. En dus heeft organisator Ben Kamsma geen omkijken meer naar zijn geesteskind. Er is een schrale troost voor pechvogels die geen kaartje hebben: "Na middernacht gaan de deuren weer open."

Organisator Kamsma: "Het gaat er toch om wie het laatst de bovenzaal uitrolt"

Vlak voordat London Calling de deuren opent, is er misschien toch nog goed nieuws voor de pechvogels die geen kaartje hebben. Op de avonden zelf kunnen enthousiastelingen rond middernacht aan de deur van Paradiso een goedkoop kaartje kopen en zo de laatste acts meepikken en vervolgens afdansen. Organisator Ben Kamsma: “De eerste mensen haken dan al af. In rap tempo verdwijnen de eerste 500 bezoekers. De deuren gaan dan weer open en voor 9 euro kun je dan nog drie of vier bands zien.”

Kamsma heeft het op het moment druk: “Maar dat komt gewoon door mijn vaste werk, niet door London Calling.” Het gaat namelijk heel erg goed met het Britpopfestival. “Er zijn geen afzeggingen en alles gaat makkelijker.” Dat is een omslag met afgelopen jaren toen er nog wel afzeggingen waren. “Dat heeft niets te maken met de bands die er spelen. Ik ben vooral veel beter geworden. Het is een goede scene waar bands graag op af komen.” En dus valt er weinig nieuws te melden over het festival dat over twee weken in Paradiso plaatsvindt. Kamsma blijft nuchter onder het succes van London Calling: “Je moet er niet meer van maken dan het is. Het gaat om 1500 man per avond.”

Is er dan nog wel iets nieuws te melden over het festival? “De volgende editie is inmiddels ook al bekend, die wordt in November gehouden. Daar staan bands die op deze editie niet konden komen. Verder blijft het festival twee keer per jaar en gaat de Koninginnedageditie niet door. Er staan vanwege de verbouwing allemaal hekken om Paradiso.” En dat is een probleem omdat er dan een buitenpodium gebruikt wordt.

Luister naar het hele interview met Ben kamsma in Dubbel Check

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12