James Murphy wordt dj na LCD optreden James Murphy wordt dj na LCD optreden

New Yorkse dancepunker draait platen in Flex Bar na afloop optreden

James Murphy wordt dj na LCD optreden

New Yorkse dancepunker draait platen in Flex Bar na afloop optreden

Zanger James Murphy van LCD Soundsystem is onvermoeibaar. Tenminste, daar lijkt het op. Zaterdag zal hij na afloop van het optreden van zijn band in de Melkweg, Amsterdam naar de Flex Bar rijden om daar nog eens een paar uur te draaien. "Niks publiciteitsstunt," zegt Peter Rosendaal, woordvoerder van Flex Bar. "Hij had gehoord dat er een heel vette geluidsinstallatie stond."

New Yorkse dancepunker draait platen in Flex Bar na afloop optreden

Zaterdag treedt LCD Soundsystem op in de Amsterdamse Melkweg. De show was al snel uitverkocht, maar er is goed nieuws voor de pechvogels die te laat beslisten. Wie toch nog een fikse portie van zanger James Murphy wil scoren kan na afloop van de show terecht in de Flex Bar op het Westergas terrein. Daar is de New Yorker tot in de kleine uurtjes achter de draaitafels te vinden.

Er bestaan bands die liever lui dan moe zijn: ze toeren nauwelijks om hun fans op te zoeken, doen amper interviews en brengen mondjesmaat muziek uit. LCD Soundsystem is van een andere orde. Om het debuutalbum te promoten kwam de band al zeven keer naar Nederland. Soms begon de band pas na het middernachtelijke uur. Iedere keer was de band beschikbaar voor interviews en zanger James Murphy is dan ook nog eens te porren om een gekke bek in de lens te trekken.

Ook dit keer is het James Murphy die zelf te kennen geeft ergens plaatjes te willen draaien. Maurice Spijker van Mojo: “Wij werden door zijn agent benaderd dat James nog ergens wilde draaien. Probleem was alleen dat de Melkweg al geboekt was voor de rest van de avond. Zo kwamen we terecht bij de Flex Bar.”

Peter Rosendaal, woordvoerder van Flex Bar: “Hij weet dat wij een goede geluidsinstallatie hebben. Dat is voor hem natuurlijk heel belangrijk. Hij draait een beetje Soulwax-achtig: van pure techno tot electropop platen.” Rosendaal denkt niet dat het draaien na een optreden echt slopend is: “Na de show in de Melkweg gaat hij vast even naar het hotel om een douche te nemen. Een uur later ben je dan wel weer het mannetje.”

Spijker gelooft dat er maar één reden is dat Murphy er voor kiest om ook nog eens een dj-set tot in de kleine uurtjes te draaien: “Hij doet het omdat hij het leuk vindt. Voor de publiciteit hoeft hij het niet te doen, die krijgt hij al genoeg. En het geld? Dat is peanuts.”

Kaarten voor de set van James Murphy in de Flex Bar kosten 8 euro.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12