Grote evenementen in Docklandshal mogen toch Grote evenementen in Docklandshal mogen toch

Maar dancefeesten zijn er voorlopig nog taboe

Grote evenementen in Docklandshal mogen toch

Maar dancefeesten zijn er voorlopig nog taboe

Ondanks een afgekeurde milieuvergunning en een brandonveilig pand, mogen er toch grote evenementen plaatsvinden in de Docklandshal op de NDSM-werf. Met uitzondering van grote dancefeesten: daarvoor blijft de hal voorlopig nog op slot.

Maar dancefeesten zijn er voorlopig nog taboe

Er mogen dit jaar toch grote evenementen plaatsvinden in de Docklandshal op de NDSM-werf, ondanks dat het pand volgens de brandweer niet brandveilig is. Bovendien keurde de Raad van State deze week een milieuvergunning af, na klachten van omwonenden over geluidsoverlast. Toch heeft het stadsdeel Noord nieuwe afspraken gemaakt met de beheerder, stichting Kinetisch Noord, om per groot evenement een losse vergunning af te geven. Hierdoor kunnen grote evenementen als Robodock en het Over het IJ-festival, die zich vooral overdag afspelen, gewoon doorgaan.

Dat geldt nog niet voor dancefeesten die tot diep in de nacht doorgaan, zoals Awakenings. Daarvoor blijft de hal voorlopig op slot. “We gaan er wel alles aan doen om ook die avonden door te laten gaan. daar praten we nog over”, zegt een woordvoerster van het stadsdeel. Sloop is voorals nog niet de bedoeling: “We zullen in ieder geval moeten investeren in maatregelen om de Dockslandhal helemaal brandveilig te maken en te isoleren.” Hoeveel geld dat gaat kosten en wat er allemaal aan het gebouw moet gebeuren, kan ze niet zeggen. “Hopelijk is daar binnen een maand meer duidelijkheid over.”
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12