El Guapo Stuntteam laat Club3VOOR12 uit elkaar klappen

Van eigenheimers naar buitencategorie en eindigend met breed geluid

Een gevarieerde avond in Club 3VOOR12 afgelopen week. At the close of every day blijkt te kunnen swingen, El Guapo Stuntteam rockt de pan uit en Cloudmachine produceert vooral een breed geluid. Lees het verslag van presentator Eric Corton en check de audio en video.

Van eigenheimers naar buitencategorie en eindigend met breed geluid

Zo cryptisch zou ik deze Club wel willen samenvatten. At the close of everyday is een bijzonder gezelschap. Ik zou bijna het woord band niet durven gebruiken maar dat is het natuurlijk wel met gitaar bas en drums. Dat is een bandje. En zo spelen ze ook. Anders klinkend dan op de platen, dat wel. Daar zit zanger Minco je altijd tussen de ogen met zijn licht lijzige en verhalende manier van zingen en lijkt de band van ondergeschikt belang aan de tekst. Op het podium vallen die twee dingen meer samen en is atcoed een bijzondere eigeheimerige vulling voor ons eerste uur. Soms zelfs bijna rockend en zeker swingend was ik aangenaam verrast. Leaves You Puzzled is de titel van het nieuwe album waar Minco Eggersman zijn baby’s onder handen heeft laten nemen door onder anderen Spinvis en Styrofoam. Een heus re-mix album dus. Vanaf April verkrijgbaar mét een mooie puzzel ingesloten…

Dan komt de cavalerie! El Guapo Stuntteam heeft een reputatie als het gaat om hard woest en bloeddorstig en dat maakt het vanavond meer dan waar. Vanaf de eerste stoktik klapt alles uit elkaar in een killing-spree van gitaarriffs onderbouwd met betonnen bas en drumfundamenten. Wat een machine is deze band toch, zonder ooit machinaal te worden of machinaal te klinken. Wij hebben Peter Pan en nog wat mindere goden. Hasselt heeft El Guapo…….maar mogen wij deze band ook een klein beetje adopteren, please? We hebben er geen kind an. Alles gaat vanzelf en het huilt nooit. Fantastisch….Kan ik dus kort over zijn.

Cloudmachine is de band rond zanger/gitarist/liedjessmit Ruud Houweling. Het tweede album van deze formatie verleidde Leo Blokhuis tot lyrische woorden en ook andere media lijken Cloudmachine te gaan vinden. Vaak zijn wij als Club 3VOOR12 heel vroeg met een bandje, dit keer wat later dus. Cloudmachine laat een breed gevarieerd geluid horen en Ruud put zich uit in bijna te ingewikkeld zangwerk soms. Niet dat hij het niet haalt, maar door de breed uitgesponnen melodielijnen in de muziek is de slagroomtoef van de zang soms net iets teveel. Op de plaat is dat anders omdat de balans dan zuiverder ligt en de zang meer leading is, maar live verwart de zang soms meer dan dat hij bekoort. Toch is Cloudmachine een bandje met een richting die ik wel snap en ik ben blij dat ze steeds een beetje meer eigen smoelwerk tonen waardoor ik benieuwd blijf naar de volgende stap van de heren.

Volgende week meer.
Gr
E