Derde album van Green Lizard verschijnt in Amerika Derde album van Green Lizard verschijnt in Amerika

Maar een tournee door de VS zit er voorlopig niet in

Derde album van Green Lizard verschijnt in Amerika

Maar een tournee door de VS zit er voorlopig niet in

Het derde Green Lizard-album Les Armas Del Silencio komt op 13 maart uit in Amerika. Toch zijn de VS niet het land waar de Tilburgse rockband nu alle pijlen op heeft gericht. Eerst moet de komende tijd de verovering van Europa verder gaan.

Maar een tournee door de VS zit er voorlopig niet in

Het derde album van Green Lizard, Les Armas Del Silencio, komt uit in de Verenigde Staten. De vorig jaar in Europa uitgebrachte plaat verschijnt op 13 maart op de Amerikaanse tak van het I Scream-label (Agnostic Front, Slapshot). “We krijgen via MySpace iedere week wel mailtjes uit Amerika met de vraag of onze plaat daar ook uitkomt”, vertelt zanger Remi Tjon Ajong. “Het is fijn dat we nu ja kunnen zeggen.” Ter promotie gaan er honderden exemplaren naar radiostations en wordt een download van het nummer All I Have gratis aangeboden op Last.fm en de goedbezochte MySpace van de band.

Het ultieme promotiemiddel, een Amerikaanse tournee, staat echter nog niet in de planning. Ook voor South By Southwest in Texas, daags na de release, had Green Lizard zich niet aangemeld. “Zolang we niet de financiële mogelijkheden hebben om daar te touren, zal er niet veel gebeuren”, zegt Remi Tjon Ajong. “We hebben daarom geen verwachtingen, maar zijn allang blij dat de plaat er uitkomt.”

De focus ligt momenteel op de verdere verovering van Europa. Mede dankzij een internationale agent tourde Green Lizard vorig jaar nog dooe Europa als voorprogramma van Skin en stond de band op het hoofdpodium van het Hongaarse Sziget-festival. Een nieuwe Europese tournee is in voorbereiding. “Daar zijn we nu erg druk mee. Als we dit jaar nog naar de VS gaan, wordt het pas in het najaar. De tijd zal het leren of er daar iets bijzonders met ons gebeurt.”
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12