Club 3VOOR12: Drie keer gitaar, drie keer anders Club 3VOOR12: Drie keer gitaar, drie keer anders

Verslag Club 3 voor 12 van 7 maart 2007 met live J. Mascis, The Jai Alai Savant en Young James Long

Club 3VOOR12: Drie keer gitaar, drie keer anders

Verslag Club 3 voor 12 van 7 maart 2007 met live J. Mascis, The Jai Alai Savant en Young James Long

Deze week in Club 3VOOR12: drie keer gitaar, drie keer anders. J. Mascis, The Jai Alai Savant en Young James Long zorgden voor een onvergetelijke avond. Eric Corton doet verslag.

Verslag Club 3 voor 12 van 7 maart 2007 met live J. Mascis, The Jai Alai Savant en Young James Long

 

J. Mascis heeft met Dinosaur Jr. natuurlijk geschiedenis geschreven als het gaat om de lange gitaarsolo’s in diepe uitgeplozen stoner. Dinosaur Jr. komt met een nieuw album (in de oude bezetting: te weten Lou Barlow op bas en Murph op drums). J. Mascis doet in z’n eentje het promorondje langs de velden en zo ook in de Club op deze avond. Fijn om te zien dat er in grote getalen fans van J. Mascis naar Desmet waren gekomen. Goed om te zien ook dat die een mooie vijfentwintig minuten hadden met de man. Mooi ook dat vooral de laatste gitaarsolo, oorverdovend gefuzzed op een akoestische gitaar en voor het gevoel tien minuten lang, erin ging als wiet in een ouderling bij de doorgetrokken stonerfans. Fijn dat het album wel gewoon met z’n drietjes is.

 

 
The Jai Alai Savant is een Amerikaans bandje met veel stijlmiddelen. Zorgeloos schakelend van punky riffs naar lauwe dub is het moeilijk onder één noemer te vangen, behalve dat het gezellig eigengereid is en best goed… Om niet te zeggen aanstekelijk goed en Desmet vangt dat prima op. Voorman Ralph is uitzonderlijk leuk om naar te kijken, met danspasjes en overtuigend gitaarwerk. De rest van de band stuwt hem voort. Een bandje om nog eens terug te vragen.
 

Young James Long is een trio bestaande uit de heren Taylor Young, P.W Long en Kirkland James. Texaanse Bluesrock fuelled by booze. Een ENORME hoeveelheid drank welteverstaan. Duvel (hotsflots leeg achterover en zo uit de fles… Wat nou glas??) mixen met Jim Beam is dodelijk maar voor dit trio lijkt het het begin van een matig ontbijt. Godsamme, ik kan ook best wat wegstouwen maar dit was wicked… De prestatie leed er niet onder. Tien nummers in net geen 25 minuten is voorwaar opschieten geblazen en de drie hadden eigenlijk nog geen zin om te stoppen. Dat moest wel, want het was 1 uur. Tijd voor een volgende Club.

Volgende week dus.
 
Groet, Eric.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12