Awakenings en politie komen tot deal voor aanvang tienjarig jubileum Awakenings en politie komen tot deal voor aanvang tienjarig jubileum

Verder veel licht, lasers, vuurwerk en meer op uitverkochte feesteditie

Awakenings en politie komen tot deal voor aanvang tienjarig jubileum

Verder veel licht, lasers, vuurwerk en meer op uitverkochte feesteditie

Dankzij Pasen duurt de komende editie van Awakenings drie volle nachten. En omdat het technofeest tien jaar bestaat, wordt er natuurlijk nog eens extra uitgepakt. Lichten, lasers, vuurwerk: het kan niet op. "En dan hebben we nog een speciale verrassing voor de bezoekers," zegt Maarten van Beusekom van Awakenings.

Verder veel licht, lasers, vuurwerk en meer op uitverkochte feesteditie

Tien jaar lang organiseert Monumtental Productions het technofeest Awakenings. Sinds 3VOOR12 de smaak te pakken kreeg, missen we geen editie meer. De festivals in Spaarnwoude en de indoors in de silo’s en gashouders van Rotterdam en Amsterdam, we komen er maar al te graag om verslag te doen en de recorders te laten meedraaien. Op 6, 7 en 8 april is het weer feest. Deze keer in de gashouder op het Westergasterrein in Amsterdam. Dat Awakenings op de dag af tien jaar bestaat maakt het feest natuurlijk extra groot.

Normaliter beslaan de indoor-feesten van Awakenings twee avonden. Maar in april kunnen de echte feestbeesten er drie nachten tegen aan. Maarten van Beusekom van Monumental Productions: “Dat wordt niet standaard. Omdat het maandag Pasen is, hebben we de zondagnacht erbij getrokken. Tien jaar geleden begon Awakenings ook tijdens het paasweekeinde, dus dat komt mooi uit. Misschien dat we volgend jaar weer een driedaagse editie willen doen. Maar dat hangt af van het schema van de gashouder.”

Voor de leek blijft techno het geluid van een niet te stoppen heipaal. Maar de kenners die op de drie dagen Awakenings in Amsterdam afkomen weten meteen waar de verschillen zitten tussen de verschillende avonden. Van Beusekom: “De eerste twee avonden staan de vertrouwde namen die heel sterk bij Awakenings passen op de poster. Op zondag treden de nieuwe artiesten aan. Favoriet op die avond is Green Velvet. Rocco en ik zijn al lang fan van hem, maar hij was nog nooit eerder op Awakenings. De verwachtingen zijn heel hoog … .”

Het afgelopen half jaar kwam Awakenings geregeld negatief in het nieuws. Dat is natuurlijk een flinke domper, aan de vooravond van het tweede lustrum. Maar onlangs werd er uitgebreid gesproken met de gemeente Amsterdam en de politie. Van Beusekom: “We hebben goede afspraken gemaakt. Eerst lukte het niet om een afspraak te maken met de commisaris van de politie. Dankzij tussenkomst van de gemeente ging dat nu wel. De gemeente Amsterdam had wel door dat er frictie was tussen de politie en Awakenings.”

En zo heeft Momumental eindelijk duidelijke regels meegekregen die tijdens Awakenings moeten worden gehandhaafd: “We moeten onze eigen security verdubbelen: van 25 naar 50 man. De politie belooft dan op de achtergrond aanwezig te zijn. Mensen met een handelshoeveelheid aan drugs op zak worden gewoon meteen afgevoerd.” Maar ook een gebruikershoeveelheid is niet gewenst in de gashouder: “Dat blijft de vraag. Bezoekers mogen zelf hun pillen in een drugston bij de ingang gooien.” Drugs, dansfeesten en regelgeving: het blijft een slecht huwelijk. Van Beusekom: “Het ligt aan de bezoekers zelf. Als ze open en bloot gebruiken zijn de consequenties voor Awakenings.”

De geluksvogels die kaarten hebben voor de jubileumeditie van Awakenings kunnen uitkijken naar een groots feest. “We gaan echt uitpakken. Er is extra licht, we hebben lasers en natuurlijk ook vuurwerk,” zegt Van Beusekom. En veel meer. “Maar dat blijft een verrassing.”

3VOOR12WHITENOISE met Dave Clarke zal 7 april live vanut de gashouder tot u komen. Natuurlijk draaien de recorders van 3VOOR12 het hele paasweekeinde.

Luister naar het hele interview met Maarten van Beusekom in Dubbel Check

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12