Alamo Race Track via Grey's Anatomy in Amerika

Black Cat John Brown in juli via Minty Records in de shops

Muziek spelt een flinke rol in de Amerikaanse ziekenhuisserie Grey's Anatomy. Er verschijnen zelfs verzamelalbums, die ook nog eens Grammy's winnen. "Het is een echt kwaliteitsstempel," zegt Alamo Race Track manager Lesley Grieten. Afgelopen donderdag zat de track Black Cat John Brown in de serie. En dat is nog maar het begin voor ART in Amerika: in juli verschijnt het gelijknamige album op Minty Fresh Records.

Black Cat John Brown in juli via Minty Records in de shops

Afgelopen donderdag werd in Amerika de negentiende aflevering van het derde seizoen van Grey’s Anatomy uitgezonden. Voor de bandleden van Alamo Race Track een onvergetelijke moment, omdat zij tijdens de aflevering in één klap aan het Amerikaanse continent werden voorgesteld. En de rest van de wereld volgt natuurlijk snel. De titeltrack van het recente album Black Cat John Brown werd als soundtrack voor die aflevering gebruikt.

In Amerika is Grey's Anatomy een enorme hit op de televisie. Ook in Nederland weten de kijkers de kijkers ‘de ziekenhuisvariant op Desperate Housewives’ te vinden, zegt Alamo manager Lesley Grieten. “Muziek speelt een belangrijke rol in iedere aflevering en inmiddels verschijnen er ook verzamel cd’s van de tracks die onder de serie zijn gemonteerd. Het zou nog leuker worden als het nummer ook op zo’n soundtrack verschijnt. De serie is een kwaliteitsstempel voor muziek. De vorige soundtrack kreeg een Grammy.”

Het blijft gissen hoe de track in het programma terecht is gekomen. Grieten: “Wij hebben een publisher in Amerika die zich met de rechten van de muziek bezighoudt. Zij hebben een cd gestuurd naar de music supervisor van Grey’s Anatomy. Maar het kan zijn dat die gewoon het YouTube filmpje heeft gezien. Eén ding is zeker: het is een goed liedje.”

Een liedje in een Amerikaanse televisieserie is meer dan liefdadigheidswerk. Naast de nodige bekendheid, levert het ook een aardig zakcentje op. Grieten: “Het is genoeg geld om weer een plaatje op te nemen. Zo’n serie koopt in één keer de publishing rechten af.” En daar komen natuurlijk contracten bij kijken. “Wij krijgen een contract met de hele tekst van de scene en zij vragen een tekst van Black Cat John Brown. Ze willen niet dat er aanstootgevende woorden in voorkomen.”

Naast het coast-to-coast tv debuut, gaat het sowieso goed met Alamo Race Track in Amerika. Het album Black Cat John Brown verschijnt begin juli op Minty Fresh. De single is inmiddels al via Minty Fresh in de iTunes winkel verkrijgbaar.