3VOOR12 zegt: TWITTER en doe mee! 3VOOR12 zegt: TWITTER en doe mee!

Een hit op SXSW, eens kijken of het wat is

3VOOR12 zegt: TWITTER en doe mee!

Een hit op SXSW, eens kijken of het wat is

Twitter grijpt in hoog tempo om zich heen. Het is een nieuwe service op internet die een hit is in Amerika en ook in Nederland snel in opkomst is. Wat het is? Sommigen noemen het microblogging, een nieuwe vorm van sociaal netwerken. Is het een rage? Is het een hype? Misschien wel, maar wel leuk. Doe je mee? Zullen we eens kijken of het wat voor ons is?

Een hit op SXSW, eens kijken of het wat is

SXSW is muziek. Maar South By South West is meer. Voordat de bands van start gaan, komen zesduizend programmeurs, ontwerpers en andere creatievelingen bijelkaar om de stand van zaken in de digitale wereld te bespreken. Dé grote hit was daar Twitter, een heel simpel maar oh zo verslavende service, door sommigen microblogging genoemd. Wij gaan van start, doe mee!

Erwin Blom van VPRO Digitaal kwam met Twitter terug uit Amerika. Laaiend enthousiast. Twitter-twitter-twitter, riep hij tot vervelens toe. Is ook wat voor 3VOOR12! Waarom? "Omdat het een soort van microbloggen is, omdat het anders is, omdat het leuk is."

We gaan kijken of hij gelijk heeft.

Eerst even het begin.

Wat is Twitter? Twitter stelt je een simpele vraag. "What are you doing? In 140 tekens geef je antwoord, dat kan via internet, sms of i.m. Anderen kunnen zich daar op abonneren. En jij kunt de berichten van anderen weer binnenhalen. Zo kun je op de hoogte blijven wat vrienden, kennissen of vreemden uitspoken, denken, doen. Het heeft iets van chat, het heeft iets van bloggen, het heeft iets van communities, het zit er tussenin. In een week tijd is het dé hit in Amerika geworden.

Eens kijken wat er in Nederland gebeurt.

Wat gaat 3VOOR12 ermee doen?

3VOOR12 schrijft zijn verhalen kort en lang op de site en dat blijft zo. We gaat ervan uit dat jullie dat ook blijven doen in wiki, weblog en forum. Maar er is een ander soort informatie uitwisseling waar 3VOOR12 geen ruimte voor heeft. De oneliners, de korte invallen, het kijkje in de keuken. Dus in de 3VOOR12 Twitter-stroom ga je lezen waar we warm voor lopen, welk kort bericht binnenkomt, of misschien wel rechtstreekse berichten van concerten. We zien het. We gaan kijken. Wordt het niks, dan wordt het niks.

Doe je mee? Muziekliefhebbers united!

Hier vind je de 3VOOR12 pagina, start je eigen profiel en wordt vriend.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12