3VOOR12 Presenteert... Maxïmo Park! 3VOOR12 Presenteert... Maxïmo Park!

Exclusief VPRO concert als voorproefje nieuw album

3VOOR12 Presenteert... Maxïmo Park!

Exclusief VPRO concert als voorproefje nieuw album

VPRO 3VOOR12 organiseert voor de negende maal een speciale "3VOOR12 Presenteert" showcase, deze keer met de Britse poprock band Maxïmo Park. Deze showcase vindt plaats in de Desmet Studio's Amsterdam op 29 maart, naar aanleiding van het nieuwe tweede album Our Earthly Pleasures. 3VOOR12 neemt de showcase op in beeld en geluid.

Exclusief VPRO concert als voorproefje nieuw album

In de steeds langer wordende lijn van succesvolle showcases, organiseert VPRO’s 3VOOR12 op 29 maart al weer een nieuwe “3VOOR12 Presenteert” in Desmet Studio’s Amsterdam. Deze keer
met de Britse poprock band Maxïmo Park, als voorproefje op de release (2 april) van het nieuwe, tweede album Our Earthly Pleasures.

De band uit Newcastle heeft voor dit album Pixies en Foo Fighters producent Gil Norton binnengehaald, om het geluid strakker en gespierder en nog opwindender te laten klinken. Maxïmo Park is met Our Earthly Pleasures in hun tweede fase van volwassenheid terechtgekomen.

Maxïmo Park zanger Paul Smith over het album: "It sounds like Smashing Pumpkins crossed with The Smiths. And it's definitely heavier than our first." 3VOOR12’s Leonieke Daalder over het album: "Alsof er overal weerhaakjes in je vel worden geslagen. En wat een stem!" Vanaf 26 maart is het album te beluisteren in de luisterpaal en op 3FM als Album van de week.

De showcase 3VOOR12 Presenteert… Maxïmo Park! is alleen toegankelijk voor een klein publiek dat hoofdzakelijk bestaat uit prijswinnaars en genodigden. Vanaf 16 maart geeft 3VOOR12 kaarten weg in de nieuwsbrief en op 3FM.

Vanaf 31 maart is deze showcase ook voor de rest van de wereld te bekijken en beluisteren, want dan is het concert te zien op 3VOOR12TV (digitale TV). En op 1 april zendt de VPRO een stuk van het concert uit in 3VOOR12.TV ( Nederland 3). In het programma 3VOOR12FM op 3FM is op maandag 2 april het interview met Paul Smith te horen en op donderdag 5 april is het concert van Maxïmo Park te beluisteren. Het concert kun je dan ook vinden op de site van 3VOOR12.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12