Kaartverkoop Extrema 'gekkenhuis' Kaartverkoop Extrema 'gekkenhuis'

Lieke de Boer: "We moeten afgelopen jaar iets goeds hebben gedaan."

Kaartverkoop Extrema 'gekkenhuis'

Lieke de Boer: "We moeten afgelopen jaar iets goeds hebben gedaan."

De kaartverkoop voor Extrema Outdoor is een 'gekkenhuis', zegt Lieke de Boer van de dance organisatie. Het festival vindt 21 juli plaats rond recreatieplas Aquabest in Best, bij Eindhoven. Er draaien vele dj's, waaronder Jeff Mills, Erick Morillo en Junkie XL in acht 'areas'. Aan het eind van de avond is er één grote eindshow.

Lieke de Boer: "We moeten afgelopen jaar iets goeds hebben gedaan."

“De kaartverkoop voor Extrema Outdoor is een gekkenhuis”, zegt Lieke de Boer van de festivalorganisatie Extrema. “Er is nu al het dubbele verkocht in vergelijking met vorig jaar. We hebben hier gewed wanneer het festival uitverkocht is – ik denk zelf over twee weken.” Ondanks de groei blijft het aantal kaarten voor het dance-festival wel hetzelfde: 30.000.

Extrema Outdoor wordt 21 juli gehouden rond recreatieplas Aquabest in Best bij Eindhoven. Er draaien vele dj’s, waaronder Jeff Mills, Erick Morillo en Junkie XL, op acht podia, de zogenaamde ‘areas’. De Boer: “Vorig jaar stonden de areas dichter bij elkaar, dit jaar hebben we er twee strandtenten bij betrokken en zijn er areas op het water. Eigenlijk wordt het een strandfeestje. Aan het eind van de avond linken we alle areas aan elkaar. Zo ontstaat er één grote eindshow qua geluid, licht en muziek, maar daar kan ik nog niet zoveel over verklappen.”

Extrema heeft dit jaar ‘global warming’ als thema. Dat lijkt nogal afgezaagd. De Boer: “Extrema heeft altijd een verhaal willen vertellen. Mensen verdienen het om een dag los te gaan, maar je bereikt op deze manier 36.000 bezoekers. En we gaan niet vertellen dat ze hun peertjes moeten vervangen door spaarlampen. Dat weten de mensen nu wel. Wij gaan het op een meer beeldende manier doen. Zo hebben we bijvoorbeeld een hele grote pop, die een verhaal vertelt.”

Dat er meer kaarten verkocht zijn heeft misschien ook te maken met het festivalseizoen dat weer uit een dip lijkt te komen. De Boer: “Misschien wel, maar Extrema Outdoor groeit elk jaar stabiel. Steeds meer mensen horen dat het goed is. Wanneer ik tevreden ben? Als het de hele dag lekker weer is, het om 20.00 uur minuten regent en het daarna weer mooi weer wordt, zodat we een supervette eindshow neer kunnen zetten. Haha, ja, met volle maan erbij.”

Beluister het hele interview met Lieke de Boer in Dubbel Check

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12