Gratis schrammen en builen bij The Pigeon Detectives Gratis schrammen en builen bij The Pigeon Detectives

Zanger Matt Bowman: "De apparatuur is beter verzekerd dan wij"

Gratis schrammen en builen bij The Pigeon Detectives

Zanger Matt Bowman: "De apparatuur is beter verzekerd dan wij"

The Pigeon Detectives dragen het stempel: 'Leveranciers van live entertainment, goedgekeurd door Kaiser Chiefs'. Bij de Britpopband uit Leeds staat geregeld meer publiek op het podium dan in de zaal. Dat levert de nodige builen en schrammen op. Zanger Matt Bowman relativeert: "Ach, het is het wel waard, zolang het maar het beste optreden ooit is."

Zanger Matt Bowman: "De apparatuur is beter verzekerd dan wij"

Wie geregeld het Britpopfestival London Calling bezoekt, zal zich de twee explosieve optredens van The Pigeon Detectives nog wel herinneren. De band uit Leeds zelf ook. Zanger Matt Bowman: “Zag je me toen in de bovenzaal die jongen plat op de bek zoenen? En ik ken niemand die minder homo is dan ik.”

Het moge duidelijk zijn, er gebeuren de nodige spontaniteiten bij optredens van The Pigeon Detectives. Niet voor niets was Kaiser Chiefs zo leep om hen regelmatig als voorprogramma mee te nemen, want de zaal warmt zo behoorlijk op. Menig zaaleigenaar bergt tegenwoordig zelfs de brandslangen van tevoren op in de wetenschap dat The Pigeon Detectives daar graag mee spuiten...

Trots toont Bowman zijn lip die er nog wat dik uitziet. Ongelukje in Parijs waarbij een toeschouwer aan het microfoonsnoer trok. Klapte de microfoon op zijn voortanden. Volgens Bowman hoort het er allemaal bij. En nee, ze zijn niet verzekerd voor ziektekosten. Bowman merkt fijntjes op: “De apparatuur is beter verzekerd dan wijzelf.”

Zie de kleerscheuren maar als interactiviteit. The Pigeon Detectives is een band die handig gebruik maakt van platforms als MySpace en YouTube. “De fans laden op YouTube een filmpje op en discussiëren over het optreden gisteren op MySpace. Dan weten de fans de volgende dag wat hen te doen staat om het te overtreffen.”

Die tactiek werkt. Hun net verschenen debuutalbum Wait For Me stormde op nummer drie de Britse albumlijsten binnen. Op die plaat staan heel veel meezingers en heel weinig ballads. Wie had anders verwacht van een band die liedjes schrijft volgens de 'call and response'-techniek? De zaal wordt daarbij uitgenodigd voor de tweede stem. Bowman pocht: “We hadden wat b-kantjes voor singles geschreven, maar die waren zo goed dat we ze opsparen voor ons tweede album. Daarom hebben we nu maar wat akoestische versies als extra tracks opgenomen. Akoestisch, dat past niet zo bij ons.”

Bowman is slechts eenmaal in het ziekenhuis beland. Dat was nota bene het gevolg van een meningsverschil met bassist Dave Best. Twee gebroken botten in zijn hand was de schade. Daarom gaat hij voorlopig door met de explosieve optredens. “Zolang niemand echt afgevoerd moet worden naar het ziekenhuis, en iedereen tevreden huiswaarts keert, omdat ze zojuist het beste optreden ooit hebben gezien, is het mijn schrammen wel waard.”

Het heeft nog een voordeel: “Het is makkelijker om meisje te versieren. Meisjes zijn gek op het verzorgen van wonden. Ze smeren ze in met zalfjes en kussen het beter. Oh nee, dat kan ik beter niet vertellen, want misschien luistert mijn vriendin wel mee…”

Luister naar het interview van Menno Visser met zanger Matt Bowman van The Pigeon Detectives.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12