3VOOR12 op netvibes: het einde van de website?

Weer een nieuwe omgeving waar je 3VOOR12 inhoud terugvindt

Is het einde van de website in zicht? VPRO Digitaal hoofd Erwin Blom zegt op zijn eigen weblog van wel. 3VOOR12 raakt niet in paniek, maar grijpt elke kans die er is om zijn eigen inhoud op elke mogelijke plek aan te bieden. En Netvibes is weer zo'n plek.

Weer een nieuwe omgeving waar je 3VOOR12 inhoud terugvindt

Het einde van de website komt eraan. Internet is een verzameling informatiestromen en ieder individu maakt daar zijn eigen selectie uit. Dat riepen de goeroe’s jaren geleden en ze roepen het nu weer. Met dit verschil dat ze het nu roepen omdat er op internet allerlei voorbeelden opduiken die de stelling nu lijken te bevestigen. Op iGoogle stel je je eigen blokkendoos met tools en informatie samen, in je RSS-reader haal je de sport van het AD, het landelijke nieuws van Nu.nl en de boekenbijlage van de Volkskrant binnen, met je widgets heb je direct toegang tot het online woordenboek en de weersverwachting van je eigen dorp. Netvibes is de nieuwste plek waar je je eigen collage van informatie kan maken.

Om op die ontwikkeling aan te sluiten, kijkt de VPRO hoe we onze informatie kunnen atomizen, hoe we de informatie zo kunnen inpakken dat die elders ook in persoonlijke pagina’s kan worden gebruikt. Netvibes lanceert in Europa zogenoemde universes, dit zijn door partijen (van krant tot artiest tot omroep) verzorgde tabbladen die zo in persoonlijke pagina’s kunnen worden opgenomen, al kunnen ook deelgebieden geslecteerd worden.

Bij 3VOOR12 zijn we een stap verder gegaan dan simpelweg RSS feeds in modules hangen. We hebben een speciale nieuws-module gemaakt, een 3VOOR12/Lokaal module geproduceerd waar de lokale edities op een kaart geprojecteerd worden en ook hebben we een Luisterpaal module gemaakt, je weet wel, waar je complete nieuwe albums in kunt luisteren. Overigens zullen alle modules ook voor iGoogle, Dashboard op de Mac e.d. beschikbaar komen.

Hoe de sites of pagina’s van de toekomst er uit gaan zien, zullen we zien, maar in ieder geval vinden wij het belangrijk om daar te zijn waar jullie ook zijn. Dus mocht je op Netvibes terechtkomen, laat je dan op maat bedienen door 3VOOR12 en de andere VPRO merken!

3VOOR12
Holland Doc
/Geschiedenis

P.S.1 De VPRO Universe volgt zsm en aan andere plannen wordt gewerkt.
P.S.2 Netvibes is beta, de universes dus ook Het is allemaal work in progress, er wordt nog aan gesleuteld.