Sessie: Badly Drawn Boy in de lift van Paradiso Sessie: Badly Drawn Boy in de lift van Paradiso

Damon Gough speelt akoestisch in Amsterdam

Sessie: Badly Drawn Boy in de lift van Paradiso

Damon Gough speelt akoestisch in Amsterdam

Afgelopen week speelde Damon Gough, beter bekend als Badly Drawn Boy in een bomvol Paradiso, Amsterdam. 's Middags maakte hij tijd voor een korte sessie in de lift.

Damon Gough speelt akoestisch in Amsterdam

Afgelopen jaar verscheen het derde abum van Badly Drawn Boy onder de naam Born In The UK. Damon Gough is het kleine mannetje met baard en wollen muts dat in tien jaar bijna uitgroeide tot het beeldmerk van de eenmansband. Gough werd inderdaad in Engeland geboren en wel in 1969. Afgelopen week speelde hij met band in Paradiso, Amsterdam ter promotie van het album.

Damon Gough is erg aardig. Dat zegt iedereen die de man ooit ontmoete of interviewde. Hoe aardig hij is blijkt ook uit de legende: ooit hield de zanger van The Fall, Mark E. Smith de wagen van Gough aan in de veronderstelling dat hij zojuist een lege taxi had gescoord. Gough was zo vriendelijk om Smith helemaal thuis af te zetten. Smith besefte zijn blooper pas de volgende dag en bedankte Gough alsnog. Zo aardig is die Badly Drawn Boy.

3VOOR12 wilde zelf zien hoe aardig Badly Drawn Boy is en nodigde hem uit voor een sessie in de lift van Paradiso op 31 januari 2007. Voordat hij de soundcheck voor zijn show in de grote zaal in ging, stapte hij met 3VOOR12 in de lift voor vertolkingen van Born In The Uk en Journey From A To B.

Het album Born In The UK is verkrijgbaar op EMI
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12