Leefbaar Rotterdam heeft geen trek in Amsterdamse hiphopavond Leefbaar Rotterdam heeft geen trek in Amsterdamse hiphopavond

Onefourone nodigt Leefbaren vergeefs uit voor freestyleavond

Leefbaar Rotterdam heeft geen trek in Amsterdamse hiphopavond

Onefourone nodigt Leefbaren vergeefs uit voor freestyleavond

Om Leefbaar Rotterdam de positieve invloed van hiphop te laten zien, heeft het Amsterdamse hiphoppodium Onefourone op de gastenlijst gezet van de maandelijkse freestyleavond. De Leefbaren gaan niet in op de uitnodiging.

Onefourone nodigt Leefbaren vergeefs uit voor freestyleavond

De frontale videoaanval van Leefbaar Rotterdam op gewelddadige hiphopteksten heeft veel losgemaakt in de hiphopsector. Zeker vanwege de motivatie dat de gemeente Rotterdam vanwege die lyrics geen 15 miljoen euro in urban culture moet pompen. Net als rapper Winne en het Hiphophuis vindt ook het Amsterdamse hiphoppodium Onefourone dat fractieleider Ronald Sörensen niet weet waar hij over praat. Dus heeft de zaal hem en zijn 13 fractiegenoten op de gastenlijst gezet voor de freestyleavond Last Man Standing van vrijdagavond. Zodat zij de positieve invloed van hiphop op jongeren zelf kunnen ervaren en hun stereotypen in de prullenbak kunnen smijten.

De Leefbaren gaan echter niet op de uitnodiging in. “Om daar op vrijdagavond nou helemaal voor naar Amsterdam te gaan, nee dank je”, zegt Ronald Sörensen. “Jammer”, reageert Gersom Naarden, projectleider van Onefourone. “Maar de uitnodiging blijft staan. Ze mogen ook een andere keer langskomen.”
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12