Lady Aïda draait als eerste Nederlandse dj in Second Life

"Helaas Ferry, sorry Jesse, maar ik ben jullie voor geweest."

Jesse Voorn dacht de eerste Nederlandse dj te zijn met een dj-set in de cyberwereld van Second Life. Totdat Ferry Corsten liet weten een week ervoor met een optreden een virtuele club te openen. Wat zij niet wisten: Lady Aïda maakte op 2 februari al haar debuut achter virtuele draaitafels net zo virtueel festival.

"Helaas Ferry, sorry Jesse, maar ik ben jullie voor geweest."

Waar twee honden vechten om een been, gaat de derde ermee heen. Vanaf nu kunnen we in dit spreekwoord de honden en dat been vervangen door Nederlandse dj’s en een dj-set. Eerder deze week troefde Ferry Corsten Jesse Voorn af. Die dacht een primeur te hebben door op 2 maart als eerste Nederlandse dj een set te draaien in de virtuele cyberwereld van Second Life, een nieuwe internet-hype met intussen ruim 80.000 Nederlandse gebruikers. Maar Corsten is hem voor door op dinsdag 27 februari op te treden op het openingsfeest van de Second Life-club Glam Scum, opgericht door dj/producer The Scumfrog.

Wat Corsten en Voorn niet wisten, is dat dj Lady Aïda al lang en breed op slinkse wijze met die eer aan de haal is gegaan. Op 2 februari draaide de Gouden Kabouter-winnares voor de eerste keer in haar ‘second life’ een set op het virtuele Island Festival. “Helaas Ferry, sorry Jesse, maar ik ben jullie voor geweest”, zegt ze triomfantelijk. “De reden dat ik het nog een tijdje stil heb gehouden is dat ik Second Life beter wilde leren kennen. Je moet namelijk even de tijd nemen om uit te vinden hoe het werkt.” Dat haar draaidebuut onopgemerkt voorbij is gegaan, komt doordat Lady Aïda zich niet onder haar eigen naam heeft geregistreerd. “Ik heb me op Second Life aangemeld als Yoko Mills, de naam van de vrouw van Jeff Mills”, zegt Aïda. “Hij heeft een Japanse vrouw, dus ziet mijn virtuele ik er ook Japans uit.”

Ze nam eerst een kijkje in de Club Undutchables, waar Jesse Voorn op 2 maart zijn debuut maakt. “Maar dat vond ik niks. Het was er helemaal leeg en ze draaiden er alleen maar van die vieze trance.” Op het virtuele Island Festival vond ze wel een feest waar de sfeer en muziek haar aanstonden. “Dus wist ik de dj die daar stond te draaien weg te lokken en ben ik er zelf gaan staan. Ach, eigenlijk heb ik gewoon gezegd dat ‘ie op moest zouten.” Met behulp van Shoutcast software en haar eigen mp3’s heeft ze de virtuele bezoekers een half uurtje aan het dansen gehouden. Niet in haar eentje, want ze nodigde dj Pure van Doornroosje uit om mee te komen doen. “Dus is hij de tweede Nederlandse dj die in Second Life gedraaid heeft. Ik heb het Jesse al verteld. Hij nam het goed op. Hij zegt op 12 februari een try-out in Undutchables te hebben gedaan, dus is Ferry Corsten de vierde Nederlandse dj die in Second Life draait.”

Wanneer Aïda weer als dj in Second Life is te bewonderen, weet ze nog niet precies. “Ik heb deze dagen nogal wat boekingen in real life. Misschien dat ik op 27 februari wel weer ga draaien.” Ondertussen moeten natuurlijk ook de andere mogelijkheden van Second Life worden verkend. Naar eigen zeggen is Aïda ook nog de eerste Nederlandse dj die in Second Life een virtuele wip heeft gemaakt. “Ik ging naar zo’n adult-strandje en voor ik het wist werd ik besprongen door een of andere kerel.”

Hou Aïda’s weblog Rebelbass op 3VOOR12 in de gaten voor haar alle foto’s van Yoko Mills in Second Life, ook de ongecensureerde, en haar verdere avonturen in Second Life. Als er stiekem nog een andere vaderlandse dj is die zijn of haar draaikunsten allang in Second Life heeft vertoond, dan verneemt 3VOOR12 dat natuurlijk graag.