De Nieuwe Vrolijkheid uitgelachen

Platenbaas Aldo Perotti: "De meest belovende band van Nederland is ten onder"

Juist nu De Nieuwe Vrolijkheid hoogzwanger is van een debuutalbum, trekt frontman Vincent de stekker uit de band. Hebben we hier weer te maken met een briljante propagandastunt van De Nieuwe Vrolijkheid? Platenbaas Perotti: "Ja, dat zou zo maar kunnen, hahaha!" Vincent: "Een stunt? Dit is heel serieus."

Platenbaas Aldo Perotti: "De meest belovende band van Nederland is ten onder"

Vol trots presenteerde 3VOOR12 De Nieuwe Vrolijkheid op het eigen podium tijdens Noorderslag in Groningen. Nu, twee maanden later, komt het bericht via hun platenmaatschappij Willie Anderson dat de Hagenezen het bijltje er bij neer hebben gelegd. Een moeilijke keuze volgens frontman Vincent: “Ik heb er heel lang mee rondgelopen en flink over nagedacht.” Hij wil ‘niet teveel woorden vuil maken’ aan het uiteengaan. “Dit is wat mij betreft het enige artikel waar ik een reactie in geef.”

Dus jij hebt de stekker er uit getrokken?
Vincent: “Jezus, wat een bewoording. Ja, en ik heb er lang over nagedacht.”

Ga je wel verder met muziek maken?
Vincent: “Oef, nog zo’n vraag. Ik maak muziek. Dat blijf ik doen.”

Komt het debuutalbum nog wel uit?
Vincent: “Dat weet ik nog niet. Het is een zakelijke beslissing.”

Is dit een publiciteitsstunt?
Vincent: “Als dat zo zou zijn… Jezus, daar heb ik niet eens over nagedacht. Dit is heel serieus.”

Aldo Perotti van Willie Anderson Recordings noemt het uiteenvallen ‘tragisch’. “De Nieuwe Vrolijkheid is één van de weinige Nederlandse bands waar originaliteit uit sprak. We hadden internationale plannen met ze. Dat had gekund. We wilden het ook rustig aan doen met ze: ze de tijd geven. Ze hadden rustig drie albums mogen maken. Nu is het debuut klaar en we hebben met hun manager afgesproken dat het niet uit zal komen. Dat zou wel heel zonde zijn. Misschien moeten we het toch maar uitbrengen.”

Dus toch een publiciteitsstunt? Perotti: “Ja, dat zou zo maar kunnen, hahaha. Nee, dit is bloedserieus.”

De Nieuwe Vrolijkheid uit elkaar, stunt of niet? Reageer hieronder.