Clap Your Hands Say Yeah heeft nog geen balans gevonden Clap Your Hands Say Yeah heeft nog geen balans gevonden

Alec Ounsworth: "Soms zou ik willen dat ik overdag nog een baan had en in de avonduren muziek maakte"

Clap Your Hands Say Yeah heeft nog geen balans gevonden

Alec Ounsworth: "Soms zou ik willen dat ik overdag nog een baan had en in de avonduren muziek maakte"

Er is een nieuw album uit van Clap Your Hands Say Yeah. Alec Ounsworth en zijn mannen moesten de opvolger van hun wereldwijd enthousiast ontvangen debuut tussen het touren doormaken. En dat is Ounsworth niet in de koude kleren gaan zitten.

Alec Ounsworth: "Soms zou ik willen dat ik overdag nog een baan had en in de avonduren muziek maakte"

Op het debuut van Clap Your Hands Say Yeah had zanger Alec Ounsworth jaren in stilte zitten broeden. Dat deed hij voordat hij zelfs maar een band bij elkaar had. Bij de opvolger, Some Loud Thunder, ging het er iets anders aan toe. Ounsworth: “Het album is gemaakt in een tijdsbestek van twee weken, waarin we 14 uur per dag met de plaat bezig waren. Met veel dingen die ik normaal al van tevoren uitgedacht heb, moest ik in de studio komen.” Maar of hij het zo weer zou doen, valt te betwijfelen. “Het was een uitdaging om het zo te doen. Maar soms is het niet het beste om op een bepaald moment op die plaats met een nummer te moeten komen.“

Het gebrek aan tijd wijdt Ounsworth vooral aan het feit dat de band zoveel getourd heeft de afgelopen tijd. En op tour denkt Ounsworth aan van alles, maar niet aan een nieuwe plaat. Ounsworth: “Ik geef er eigenlijk de voorkeur aan niet constant in beweging te zijn en daarbij ook eigenlijk constant uitgeput te zijn. Soms benijd ik mezelf om hoe het vroeger was; overdag een baan en in de avonduren muziek maken. Zoals de meeste mensen het doen.”  

Waarom dan niet wat minder touren en meer tijd om te schrijven nemen, vraag je je af? Zo simpel is dat niet voor Ounsworth. “Als er zoveel plaatsen zijn waar mensen je willen horen en zien, dan moet je daar gehoor aan geven. Het is een luxe dat zoveel mensen het waarderen wat je doet. Ik zie er het nut van in om te touren. Maar je moet een balans vinden, en die heb ik nog niet gevonden.”

Some Loud Thunder heeft niet de unaniem lovende reacties gekregen zoals de het debuut die kreeg. Sterker nog, menig criticus maakt de nieuwe plaat van de band uit Brooklyn met de grond gelijk. Toch zijn er ook positievere reacties te horen van mensen die vermoeden dat dit zo'n plaat is die de tand destijds zal doorstaan.

Luister naar het interview met Alec Ounsworth. Het tweede album van Clap Your Hands Say Yeah, Some Loud Thunder, is nu uit. De groep speelt 8 februari in Paradiso met Cold War Kids en Elvis Perkins.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12