Innovaties 3VOOR12 genomineerd!

3VOOR12 wederom in de race voor UPC Multimedia Award

3VOOR12 is samen met weblog GeenStijl en VARA programma Kassa genomineerd voor één van de nieuwe Beeld en Geluid Awards. Deze televisievakprijzen, voorheen bekend als de Gouden Beelden, worden 28 januari 2008 uitgereikt.

3VOOR12 wederom in de race voor UPC Multimedia Award

De manier waarop 3VOOR12 internet en televisie combineert is genomineerd voor de nieuwe UPC Multimedia Award. Deze prijs is één van de categorieën van de Beeld en Geluid Awards, voorheen bekend als de Gouden Beelden. Enkele andere categorieën van de Beeld en Geluid Awards zijn: Amusement, Cultuur, Jeugd en TV persoonlijkheid van het jaar 2007. In 2003 en 2004 was 3VOOR12 al genomineerd voor een UPC Digital Award. In 2005 wonnen we deze prijs voor de verslaggeving op Lowlands. Dit jaar is de prijs omgedoopt tot de UPC Multimedia Award.

De Gouden Beelden waren belangrijke televisievakprijzen die het media-instituut Beeld en Geluid in Hilversum onder de nieuwe naam gaat voortzetten. De periode waarover is gejureerd loopt van 1 oktober 2006 tot 1 oktober 2007. De uitreiking van de Beeld en Geluid Awards vindt plaats op maandagavond 28 januari 2008. Tijdens dit evenement worden de vakprijzen toegekend aan de hoogst gewaardeerde Nederlandse tv-programma’s en multimediaconcepten.

3VOOR12 weet op festivals en met 3VOOR12WHITENOISE de mogelijkheden van internet te integreren in een televisie-uitzending. Sites als Flickr, Google Maps, Twitter, Buienradar en Kyte maken een nieuwe vorm van verslaggeving mogelijk. Festivalgangers en bankzitters worden onderdeel van de uitzending en leggen een communicatielaag over de uitzending heen.

In de jury van de UPC Multimedia Award zitten deskundigen van MTV Networks, KPN, RTL Nederland, Keyfactor en UPC met als voorzitter Wessel de Valk, hoofd nieuwe media van de VARA.

Bekijk de video voor een presentatie van de 3VOOR12 Media Mashup.