Guinness Book of Recordings volgens The Sugarettes Guinness Book of Recordings volgens The Sugarettes

Zanger Joep doet aan zelfreflectie: “Er zit ook veel bocht bij”

Guinness Book of Recordings volgens The Sugarettes

Zanger Joep doet aan zelfreflectie: “Er zit ook veel bocht bij”

Het is wederom tijd om het Guinness Book of Recordings te vullen met de beste opnames van dit jaar. Die keuze is niet aan ons, maar aan verschillende mensen die het afgelopen jaar de aandacht opeisten. Zij doen een greep uit het 3VOOR12 archief. Welk(e) concert, dj-set of sessie mag mee de eeuwigheid in? De keuze van Joep van Son van The Sugarettes: "Ik ben weg van Pien Feith."

Zanger Joep doet aan zelfreflectie: “Er zit ook veel bocht bij”

De Eindhovense band The Sugarettes is in een krap jaar van lo-fi-huiskamerduo getransformeerd tot vierkoppige garageband. In diezelfde tijd brengen ze ook het debuut Love & Other Perversities af. De recensies logen er niet om. “Ze waren zelfs supergoed”, zegt een tevreden zanger/gitarist Joep van Son. Maar lang staat de band niet stil bij dit eerst behaalde succes. “Ik kijk verder vooruit. Ik schrijf aan de lopende band liedjes. Die zijn niet allemaal bruikbaar, er zit ook veel bocht bij. Ook zijn niet alle nummers geschikt voor de band. Al die country nummers die ik schrijf, dat is niets voor The Sugarettes. Maar nieuw materiaal voor ons optreden op Noorderslag volgend jaar is er al.”

De keuze van The Sugarettes’ Van Son

Neonbelle live in Club 3VOOR12 21-11-2007

“Ik vind zangeres Pien Feith ongelofelijk goed. Live is ze nog beter dan op plaat. Ik ben weg van haar stem. Samen maken we ook muziek, dat doen we via de mail. Nee, we hebben elkaar nog niet in levende lijve ontmoet. Neonbelle heb ik dan ook nog niet live mogen aanschouwen, maar dat gaat zeker snel gebeuren.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12