Guinness Book of Recordings volgens Sticks

“Na twintig keer is Typhoon nog altijd fris”

Het is wederom tijd om het Guinness Book of Recordings te vullen met de beste opnames van dit jaar. Die keuze is niet aan ons, maar aan verschillende mensen die het afgelopen jaar de aandacht opeisten. Zij doen een greep uit het 3VOOR12 archief. Welk(e) concert, dj-set of sessie mag mee de eeuwigheid in? Sticks doet aan inteelt.

“Na twintig keer is Typhoon nog altijd fris”

Begin december kondigde Delic zijn vertrek uit Opgezwolle aan. De toekomst van de rapformatie is nog in ongewisse. “We zijn voor onbepaalde tijd gestopt”, zegt Sticks. “Ik weet niet of er ooit nog een plaat komt. Rico en ik waren al eerder van zijn vertrek op de hoogte gesteld. Het laatste nummer op Fakkelteit, Goeiedag Verder, is daar naar vernoemd.” Wel of geen Opgezwolle, Sticks gaat gewoon door. Zijn soloalbum Fakkelteit doet het goed, hij presenteert het radioprogramma Dusdat! op Lijn 5 en momenteel deelt hij op tour het podium met Typhoon. “De sfeer is echt goed. We hebben het naar ons zin. In het begin was het wat aftasten, maar inmiddels hebben zowel Ty als ik een volwaardige show.”

De keuze van Sticks

Typhoon live @ 3VOOR12 Awards 5-9-2007

Over de reden kan hij kort zijn: “Ik doe aan inteelt. De afgelopen drie maanden heb ik hem zo'n twintig keer zien optreden en toch klinkt hij elke keer weer fris.”